Bilindiği gibi yurt dışından Türkiye’ye cep telefonu getirenlerin ülkemizde telefonu kullanabilmesi için kayıt yaptırması gerekiyor.

Ukrayna'da devlet kurumlarında Telegram yasaklandı Ukrayna'da devlet kurumlarında Telegram yasaklandı

Imei Kayit Ucreti 2024 Ne Kadar Oldu2

İnternet üzerinde 2025 yılında cep telefonları için IMEI kayıt ücretlerinin artacağına yönelik birden fazla haber yer almaya başladı. Özellikle bu sene Ocak ayı sonrasında harçlar, cezalar ve ödeme tutarlarında artış yaşanacağı düşünülüyor. Bu artışların yaşandığı bölümlerden biri de IMEI kayıt ücreti oldu. 2025 yılında IMEI kayıt ücreti ne kadar, kaç TL olacak sorusu internette araştırılıyor.

Imei Kayit Ucreti 2024 Ne Kadar Oldu1

İMEİ nedir ?

Toplam 15 rakamdan oluşan İMEİ (International Mobile Equipment Identity - Uluslararası Mobil Cihaz Kodu) cep telefonlarının güvenliğini sağlamak için her bir cihaz için faklı olarak üretiliyor.

Imei Kayit Ucreti 2024 Ne Kadar Oldu3

İmei kayıt ücreti 2024 ne kadar oldu?

İhlas Haber Ajansı’na açıklamalarda bulunan telefoncu esnafı Yiğit Aytekin, "2024 yılında 31 bin 692 TL olan pasaport kayıt ücretlerinin 45 bin 953 TL'ye yükselmesi bekleniyor. Bu yurt dışından gelen telefonların artık daha az kaydedilmesini, iç piyasadaki telefonların daha fazla satılmasını sağlayacak. Biz yerel esnaf olarak kararı gayet olumlu karşılıyoruz çünkü ürün satmamız daha kolaylaşıyor, yurt dışından gelecek telefon sayısı daha aza düşüyor. O yüzden daha fazla ürün satabiliyoruz. Müşteri bu noktada nelere dikkat etmeli? Fiyat değişimiyle ilgili son gün 31 Aralık. O tarihe kadar eski fiyattan yararlanmak için İMEİ kayıt işlemi yaptırabilirler. Eğer yurt dışından telefon getiriyorsak vergilerini ödeyip kaydettirmeye dikkat edeceğiz çünkü kullanım süreleri 120 gün. Pasaport kayıt harçları E-Devlet üzerinden ödeniyor. Daha sonrasında da İMEİ kayıt işlemleri yine E-Devlet'ten yapılıyor. Burada İMEİ kaydederken doğru yazmaya dikkat etmek gerekiyor" dedi.

Kaynak: MEHMET AKİF ORHAN