Altın fiyatlarında rekor seviyelere ulaşıldı, uzman ekonomist İslam Memiş yeni tahminlerini paylaştı. Memiş, Fed’in faiz kararıyla ilgili önemli değerlendirmelerde bulunarak, gram altın için yıl sonu öngörüsünü açıkladı.

Altın fiyatları haftaya rekorla başladı ve ons altın 2.585 dolara çıkarak yeni bir zirve yaptı. Gram altın da bu yükselişle beraber 2.823 TL seviyesini gördü. Ekonomist İslam Memiş, altındaki bu yükselişi değerlendirerek yatırımcılara kritik uyarılarda bulundu.

Islam Memisten Altin Yatirimcilarina Kritik Uyari Hareketlilik Yarin Baslayacak2

Fed’in Faiz Kararı ve Altın Üzerindeki Etkisi

KYK Burs ve Kredi başvuruları 2024-2025 ne zaman başlayacak? KYK burs ve kredi başvuruları nasıl yapılır? KYK Burs ve Kredi başvuruları 2024-2025 ne zaman başlayacak? KYK burs ve kredi başvuruları nasıl yapılır?

İslam Memiş, Fed’in faiz indirimi beklentilerine dikkat çekerek şu ifadeleri kullandı:

"Piyasalar aşırı fiyatlama yapmaya başladı. Fed üyelerinden biri, 25 baz puanlık faiz indiriminin yeterli olmadığını, 50 baz puan indirilebileceğini söyledi. Bu açıklama sonrası piyasada hareketlilik arttı, EFT’lerden çıkışlar oldu ve fiziki altına yönelim başladı. Merkez bankaları da altın taleplerini artırdı."

18 Eylül’e Dikkat: Fed Toplantısı Sonrası Hareketlilik Bekleniyor

Memiş, 18 Eylül Çarşamba gününe işaret ederek, Fed’in 25 baz puanlık faiz indirimi yapacağını belirtti ve şu sözleri ekledi:

"50 baz puan indirimi de mümkün, ancak Fed’in bu riski alacağını düşünmüyorum. Fed Başkanı Powell’ın 21.30’daki basın toplantısı sonrası kar satışlarının başlamasını bekliyorum. Toplantıya kadar ons altın 2.596, 2.606 ve 2.616 dolar seviyelerine kadar çıkabilir. Yıl sonu beklentimiz ise 2.600 dolar civarında."

Islam Memisten Altin Yatirimcilarina Kritik Uyari Hareketlilik Yarin Baslayacak3

İslam Memiş’ten Gram Altın Tahmini

İslam Memiş, gram altın için de yıl sonu tahminini paylaşarak şunları söyledi:

"Gram altın, 2.788 TL’den başladığı yükseliş trendini 2.850 TL’ye kadar sürdürdü. Fed toplantısının ardından ons altına bağlı olarak gram altında da hareketlilik bekliyoruz. Yıl sonu için gram altın tahminim 3.000-3.500 TL arasında."

Altın yatırımcılarının dikkat etmesi gereken bu gelişmeler, Fed’in faiz kararı ve Powell’ın açıklamaları sonrası altın piyasasında büyük hareketlilik yaratabilir.

Kaynak: HABER MERKEZİ