İnternette arama motorlarından İsmail Hacıoğlu’nun kim olduğu ile ilgili olarak İsmail Hacıoğlu nasıl ünlü oldu? İsmail Hacıoğlu kimdir ? gibi aramalar yapılıyor. Detaylar haberimizde...

İsmail Hacıoğlu Kimdir ?

İsmail Hacıoğlu, 30 Kasım 1985 yılında doğmuştur. Oyunculuğa ilkokul 5. sınıfta piyeslerde rol alarak adım atmıştır. Müjdat Gezen Sanat Merkezi Tiyatro Bölümü'nde oyunculuk eğitimi almıştır. Daha sonra Mimar Sinan Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Tiyatro Bölümü'ne kaydolmuş, ancak okulu birinci sınıfta bırakmıştır. İsmail Hacıoğlu, 2003 yılında çekilen "Karşılaşma" filmiyle 40. Antalya Altın Portakal Film Festivali'nde "Umut Veren Genç Oyuncu Ödülü"nü kazanam Hacıoğlu, 2010 yılında ise "Çakal" filmindeki performansıyla 16. Sadri Alışık Ödülleri'nde En İyi Erkek Oyuncu Ödülü'nü almıştır.

İsmail Hacıoğlu Nasıl Ünlü Oldu?

İsmail Hacıoğlu 2003 senesinde çekimi yapılan Karşılaşma filmindeki performansından dolayı 40. Antalya Altın Portakal Film Festivali “Umut Veren Genç Oyuncu Ödülü” kazandı ve dahil olduğu projeler ile ünlü oldu.

Ismail Hacioglu Nasil Unlu Oldu Ismail Hacioglu Kimdir3

İsmail Hacıoğlu Hangi Dizileri Oynadı ?

İsmail Hacıoğlu'nun dizi kariyeri oldukça zengin ve çeşitlidir. 2002 yılında "Koçum Benim" dizisiyle başlayan kariyerinde, daha sonra "Bir İstanbul Masalı" (2003), "Beyaz Gelincik" (2005), "Sinekli Bakkal" (2007), "Beni Unutma" (2008), ve "Gece Sesleri" (2008) gibi önemli yapımlarda rol almıştır. 2011 yılında "Şüphe" ve "Firar" dizilerinde oynamıştır. Ardından 2013 yılında "Osmanlı Tokadı"nda Fatih Sultan Mehmet karakterini canlandırmıştır. 2015 yılında "Zeyrek ile Çeyrek: Bir Ramazan Temaşası"nda Meftun karakteriyle ekranlarda yer almıştır. 2018'de "Mehmetçik Kutül Amare"de Üsküplü karakteriyle izleyicinin karşısına çıkmıştır. 2019'da "Çocuk" dizisinde Hasan rolüyle, 2020'de "Zümdürüanka" dizisinde Cihan karakteriyle, ve 2021'de "Mahkum" ile "Hükümsüz" dizilerinde Savaş ve Barış Yesari ile Selim Demirci rolleriyle ekranlarda yer almıştır.

Ismail Hacioglu Nasil Unlu Oldu Ismail Hacioglu Kimdir2

İsmail Hacıoğlu’nun Oynadığı Filmler Nelerdir ?

İsmail Hacıoğlu'nun sinema kariyeri oldukça çeşitli ve başarılı yapımlarla doludur. 2001 yılında "Bana Şans Dile" ve "Hiçbir Yerde" filmleriyle başlayan filmografisinde, daha sonra "Karşılaşma" (2002), "Anlat İstanbul" (2004), "Sınav" (2006), ve "Kabadayı" (2007) gibi önemli yapımlarda rol almıştır. 2008 yılında ise "Vali", "Sarıkamış Beyaz Hüzün", "Hızlı Yarışçı", "Hoşçakal Güzin", "Gökten Üç Elma Düştü", ve "Başka Semtin Çocukları" filmlerinde yer almıştır. 2010 yılında "Çakal" ve "Sinyora Enrica ile İtalyan Olm…" filmlerinde görev almıştır. 2011 yılında "Türkan" adlı filmde rol almıştır. Ardından 2013 yılında "Meryem" filminde Murat karakterini canlandırmıştır. 2015 yılında "Kafes" ve "Sonsuz Bir An" filmlerinde yer almıştır. 2017 yılında "Ayla" filminde Süleyman Dilbirliği karakteriyle, ve 2019 yılında "Şuursuz Aşk" filminde oynamıştır. En son olarak 2021 yılında "Kesişme İyi Ki Varsın Eren" filminde Ferhat Gedik karakteriyle izleyicilerin karşısına çıkmıştır.

Ufuk Özkan kimdir? Ufuk Özkan boşanma süreci ve nafaka hakkında ne söyledi? Ufuk Özkan kimdir? Ufuk Özkan boşanma süreci ve nafaka hakkında ne söyledi?

Ismail Hacioglu Nasil Unlu Oldu Ismail Hacioglu Kimdir1

İsmail Hacıoğlu Ödülleri Nelerdir ?

İsmail Hacıoğlu, oyunculuk kariyeri boyunca birçok prestijli ödül kazanmıştır. 2003 yılında "Karşılaşma" filmiyle 40. Antalya Film Şenliği'nde "Umut Veren Genç Oyuncu" ödülünü kazanmıştır. Aynı yıl, 15. Ankara Film Festivali'nde "Mehmet Emin Toprak Umut Veren Yeni Erkek Oyuncu" ödülüne layık görülmüş ve 25. Siyad Türk Sineması Ödülleri'nde "Yılın Umut Veren Sanatçısı" seçilmiştir. 2004 yılında ÇASOD'un düzenlediği "En İyi Oyuncu" ödüllerinde "Umut Veren Erkek Oyuncu" seçilmiştir. 2009 yılında ise "Gökten Üç Elma Düştü" filmiyle 20. Ankara Film Festivali'nde "En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu" ödülünü almıştır. Ayrıca, 2011 yılında "Çakal" filmiyle 16. Sadri Alışık Ödülleri'nde "Yılın En İyi Erkek Oyuncusu" seçilmiştir.

Kaynak: Eda Şahintürk