Karaman’da TÜBİTAK 4007 Bilim Şenliği’nde yapay zeka ile çizgi film üretildi Karaman’da TÜBİTAK 4007 Bilim Şenliği’nde yapay zeka ile çizgi film üretildi

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından hayata geçirilen "Tarih ve Kültür Kampı" projesi kapsamında Karaman Gençlik Merkezine üye 38 gönüllü genç Çanakkale’ye gitti. Tarihi ve kültürel değerlerin yakından tanınması amacıyla gerçekleştirilen gezide, gençler Çanakkale Destanı Tanıtım Merkezi, 57. Alay Şehitliği, Conkbayırı, Ağadere Kızılay Müzesi, Seyit Onbaşı, Mecidiye Tabyası Şahindere Hastane Şehitliği, Hilal-i Ahmer Müzesi, Şehitler Abidesi, Bigalı Köyü-Atatürk Evi, Bigalı Kalesi, Akbaş Şehitliği, Troya Ören Yeri ,Troya Müzesi, Deniz Müzesi ve Aynalı Çarşı gibi önemli tarihi mekânları ziyaret etti. Rehber eşliğinde gerçekleştirilen turda, Çanakkale Savaşı’nın yaşandığı yerleri gören gençler, tarihin izlerini yakından hissetti.

Gençler, bu anlamlı ziyaret sırasında hem tarihin derinliklerine yolculuk yapma fırsatı buldu hem de ecdadın fedakârlıklarını yerinde görerek milli bilinç kazandı. Gezi, gönüllü gençlerin medeniyetin, tarihin ve kültürel mirasın önemini kavramaları açısından da önemli bir deneyim sundu.

Karaman Genclik Merkezinden Canakkale Gezisi1

Gezinin devamında gönüllü gençler, tarihi ve kültürel zenginliklerin yanı sıra doğa yürüyüşleri de yaparak Çanakkale’nin eşsiz manzarasını yakından görme fırsatı buldu. Bunun yanı sıra, gezinin bir parçası olarak çeşitli atölye ve etkinlikler düzenlendi. Tarih bilincini artırmaya yönelik yapılan bu aktiviteler, gençlerin hem bilgi seviyelerini yükseltti hem de takım ruhunu pekiştirdi.

Karaman Genclik Merkezinden Canakkale Gezisi2

Gezinin sonunda, gönüllü gençler bu deneyimden duydukları memnuniyeti dile getirirken, tarihimize ve kültürel mirasımıza olan bağlılıklarının arttığını belirttiler. Bu tür gezilerin gençlerin kişisel gelişimine büyük katkı sağladığını belirten Gençlik ve Spor İl Müdürü Mustafa Karadeniz, gençlerin sosyal, kültürel ve manevi değerlerini geliştirmeye yönelik projelerin ilerleyen dönemlerde de devam edeceği ifade etti.

Kaynak: BÜLTEN