Biçimlendirici Ölçme ve Değerlendirme ile Maarif Modeli Ölçme ve Değerlendirme Eğitimi Biçimlendirici Ölçme ve Değerlendirme ile Maarif Modeli Ölçme ve Değerlendirme Eğitimi

Kooperatif Başkanı Mahmut Şenyüz'ün daveti üzerine Çumra'ya bir ziyaret gerçekleştiren Mehmet Bayram ve beraberindeki heyet, yaklaşık 90 gün önce tarlaya ekilen kenevirin gelişimini gözlemledi. Şenyüz, boyu 5 metreyi aşan kenevire toplamda üç kez su verildiğini ve sulama işleminin tamamlandığını ifade etti. Ayrıca, kenevir bitkisinin hasat sürecinden pazarlamasına kadar olan tüm aşamalar hakkında detaylı bilgi verildi.

Kenevir bitkisinin tekstil sektöründen ilaç sanayisine kadar birçok alanda kullanılan ve sayısız faydası bulunan bir bitki olduğunu vurgulayan Bayram, suyu az tüketen bu bitkinin Karaman'da da yetiştirilebileceğini belirtti. Kuraklık ve su sıkıntılarının yaşandığı Karaman'ın, kenevir ekimi için uygun bir bölge olduğunu ifade eden Bayram, "Çumra ve Karaman aynı iklim havzasında yer alıyor. Bu nedenle çiftçilerimiz tahıllardan elde ettikleri düşük geliri, kenevir bitkisi ile artırabilirler," dedi.

Bayram, tarımsal sürdürülebilirlik ve katma değer açısından kenevirin önemli bir alternatif olabileceğini belirterek, "Bölgemizde yasal izinler alınarak üretici kooperatifleri kurulması ve kenevir ekiminin yaygınlaştırılması için çalışmalarımızı sürdüreceğiz," diye ekledi. Bu doğrultuda, Karaman'ın da kenevir üretimi yapılan iller arasına dahil edilmesi için yetkililerle görüşmelerin devam ettiğini açıkladı.

Kaynak: HATİCE KARACA