Bağımlılıkla Mücadelede Ücretsiz Danışmanlık: YEDAM Bağımlılıkla Mücadelede Ücretsiz Danışmanlık: YEDAM
Karaman İl Müftülüğüne bağlı 4-6 ve 7-10 yaş grubu,  hafızlık eğitimlerinin yapıldığı kurslarda  eğitim alan  çocukların  merakını  gidermesi, velileri  ile  nitelikli  zaman  geçirmesi,  bu  sayede kadim kültürümüzde  var  olan  oyunların  ve mizah  karakterlerinin  gelecek  kuşaklara tanıtılarak  kültürel unsurların  ve  değerlerin  aktarımına  destek  olunmak  üzere Diyanet İşleri Başkanlığının kuruluşunun 100. yılında ‘100. Yılda Çocuklarımızla 100 Şenlikte Buluşuyoruz’ programı münasebetiyle Vakıf Katılım'ın sponsorluğunda çocuk şenliği düzenlendi.
09.10.2024 Çarşamba günü 15 Temmuz Konferans Salonunda Hafız İmam Hatip Ortaokulu Kur'an Kursu Öğrencisi Remzi Eymen FOTO'nun  Kur’an –ı Kerim tilavetiyle başlayan programa, Vali Yardımcısı Osman Demir, İl Müftüsü Faruk Gürbüz, kurum müdürleri, müftülük personeli, Karaman Merkez ve ilçelerden Hafızlık ve 4-6 yaş grubu Kuran Kursu Öğreticileri, öğrencileri ve veliler katıldı.
Karaman İl Müftülüğüne bağlı Kur’an Kurslarında eğitim gören öğrencilere Kur’an-ı Kerim ve Temel Dini Bilgiler eğitiminin yanı sıra milli ve manevi değerlerimizi öğrencilere kavratmak amacıyla TRT Çocuk programcısı ve tiyatro sanatçısı Hüseyin Goncagül ve Ekibi tarafından Hacivat-Karagöz, Nasrettin Hoca, Çocuk İlahileri, Kukla vb. gösterilerden oluşan "100. Yılda Çocuklarımızla 100 Şenlikte Buluşuyoruz" programında çeşitli etkinlikler gerçekleştirildi.
Velilerin ve öğrencilerin büyük ilgi gösterdiği programda konuşan İl Müftüsü Faruk Gürbüz; "Karaman  Müftülüğü olarak güzel bir programda bir araya geldik. Filistin’de çocukların öldürüldüğü bir dönemde yaşıyoruz. Oysa çocuklar öldürülmeye değil güldürülmeye layıktır. Çocukların sevinci ve mutluluğu için hepimiz mücadele etmeliyiz."dedi. Konuşmasının sonunda Gürbüz, programın düzenlenmesinde emeği geçen görevlilerimize,  katılım sağlayan velilerimize, öğrencilerimize ve bu etkinlikte güzel sunumlarıyla çocuklarımızı neşelendiren Tiyatro Sanatçısı Hüseyin Goncagül ve ekibine teşekkür etti.
Etkinlik sonunda kâğıt helva ve pamuk şeker gibi ikramlar ile misafirlerin ve çocukların sevinci tazelendi. İkramları alan öğrencilerimizin mutluluğu görmeye değerdi.

Kaynak: RÜZGAR RAMAZAN YEL