Karaman Öğretmen Akademisinin ilk konuğu Akademisyen Yazar ve Şair Doç. Dr. Ahmet Murat Özel oldu. Millî Eğitim Bakanlığı Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürlüğü öncülüğünde hayata geçirilen Öğretmen Akademisi faaliyetleri kapsamında Karaman İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen Öğretmen Akademileri, 26 Ekim Cumartesi günü gerçekleştirilen açılış dersi ile başladı. Bu yılın ilk dersi, "Şiir İnsanı Şehrin İnsanı" başlığı altında düzenlenen etkinlik, Gazi ve Kültür Sanat Merkezi'nde yapıldı.

Karaman Ogretmen Akademisi Acildi2

Programa, İl Millî Eğitim Müdürü Mehmet Çalışkan, İl Millî Eğitim Şube Müdürü Haşim Tunca, proje yürütücüleri ve öğretmenler katıldı.

Öğretmenlerin kişisel ve mesleki gelişimlerine katkı sağlamayı amaçlayan Öğretmen Akademileri, eğitim camiasına sanatsal ve entelektüel bir bakış açısı kazandırmayı hedefliyor. Programın ilk dersinde şehir hayatının sanata ve şiire etkileri, edebi bir bakış açısıyla incelendi.

Doç. Dr. Ahmet Murat Özel'in konuşmacı olarak katıldığı etkinlikte, hem şehir ve insan ilişkisinin edebi yönlerini hem de şiirle kurulan bağları ele alandı. Akademisyen, yazar ve şair kimlikleriyle tanınan Ahmet Murat Özel, katılımcılara şehir kültürü ve şiirin kesişim noktalarına dair derin bir perspektif sundu.

Karaman Ogretmen Akademisi Acildi1

2024-2025 eğitim öğretim yılı birinci döneminde açılacak olan akademi, resmi ve özel eğitim kurumlarda görev yapan öğretmen ve eğitim yöneticilerini, alanında uzman isimlerle buluşturacak. Edebiyat, müzik, şehir-kültür ve biyografi başlıklarında düzenlenecek eğitimlerle kapsayıcı etkinlikler gerçekleştirilecek.

Karaman'a yeni başhekim atandı Karaman'a yeni başhekim atandı

Öğretmen ve yöneticilerin; kişisel ve mesleki gelişimini destekleyip, akademik kariyerlerini zenginleştirirken, Akademilerde aldıkları kazanımları öğrencileriyle paylaşarak okullarına yansıtmaları amacıyla birçok eğitim ve atölye çalışması düzenlenecek.

Kaynak: BÜLTEN