Karaman Ziraat Odası Başkanı Mehmet Bayram, Karaman ve Konya Ovası'ndaki üreticilerin, bu yılki sulama sezonunda ciddi su sıkıntıları yaşadığını belirtti. Bayram, "Bereketli Ovamızda su tükeniyor, topraklarımız susuzluktan ağlıyor" diyerek, tarım sektörünün problemlerinin sadece çiftçilerin değil, ülkede yaşayan herkesin sorunu olduğunu vurguladı.

Su Sorunu ve Üreticilerin Durumu

Başkan Bayram, saha ziyaretleri sırasında üreticilerin yer altı sularının çekilmesi nedeniyle büyük bir gerginlik ve endişe içinde olduklarını gözlemlediğini söyledi. "Bir tarafta kuyuların kuruması, diğer tarafta tüm imkanları seferber eden Gödet Barajı tarihinin en yüksek seviyesinde su tutmasına rağmen yaşanan su sıkıntısı gidermek için yeterli olmamaktadır" dedi.

Artan Girdi Maliyetleri ve Su Sıkıntısı

Çiftçilerin artan girdi maliyetleri ve su sıkıntıları nedeniyle büyük zorluklar yaşadığını belirten Bayram, "Her gün köylerimizde ve üretim sahalarında görüştüğümüz çiftçilerimizin yaşanan su sıkıntısından dolayı aralarında gerginlik yaşanması endişesini taşımaktayız" ifadelerini kullandı.

Karaman'da Göğsünden Vurulmuş Halde Evinde Bulundu (Özel Haber) Karaman'da Göğsünden Vurulmuş Halde Evinde Bulundu (Özel Haber)

Acil Su İhtiyacı

Bayram, Karaman ve Konya Ovası'nın susuzluktan ağlayan bereketli topraklarının su ile buluşturulmasının hayati önem taşıdığını vurguladı. "Bu ülkede anahtar kelime üretmek. Üretmek için bereketli topraklarımıza dış havzalardan acil su getirilmelidir. Artık su konusunun Karaman ve Konya Ovası için şakası yoktur" dedi.

Tarımın Önemi

Tarım sektörünün sağlıklı ve verimli olması durumunda, ülkede yaşayan insanların mutlu ve huzurlu olacağını belirten Bayram, tarım sektörünün sorunlarının ülkenin genel mutluluğu üzerinde doğrudan etkili olduğunu ifade etti.

Kaynak: RÜZGAR RAMAZAN YEL