Karaman Gümüş Fiyatları Bugün Ne Kadar? 21 Eylül 2024 Cumartesi Ne Kadar? Karaman Gümüş Fiyatları Bugün Ne Kadar? 21 Eylül 2024 Cumartesi Ne Kadar?

Karaman Belediyesi tarafından her yıl düzenlenen Uluslararası Karaman Türk Dünyası Şöleni'nin altıncısı başladı. Karaman Belediye Başkanı Savaş Kalaycı, TÜRKSOY Genel Sekreteri Sultan Raev ve Karaman Valisi H. Engin Sarıibrahim, şölenin açılışında konuşma yaptı. Vali Sarıibrahim, konuşmasında Türk dünyasının farklı bölgelerinden gelen davetlilere hitap etti. Ünlü yazar Cengiz Aytmatov'un, "Büyük şehirlere göç edip, doğduğu, büyüdüğü toprakları sevmediğini söyleyen insanlara dikkat edin. Onların bütün duyguları sahtedir. İnsan doğduğu, büyüdüğü, yetiştiği toprakları asla sevmiyorum diyemez," sözlerini paylaşarak, memleket sevgisinin önemine vurgu yaptı.

Vali Sarıibrahim, konuşmasını şu ifadelerle tamamladı: "Toprağını seven, memleketine gönül bağı ile bağlı, aynı zamanda Türkiye’ye ve Türk milletine Sayın Cumhurbaşkanımızın ifadesi ile Türkiye yüzyılına ve Türklerin yüzyılına gönülden bağlı Karamanlı hemşerilerimi sevgi ve saygı ile selamlıyorum."

Program kapsamında, ses sanatçısı Ali Kınık sahne aldı ve ardından demir dövme geleneği canlandırıldı. Gece, Ece Seçkin’in konseriyle devam etti ve Karamanlılar unutulmaz anlar yaşadı.

FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLA

Kaynak: RÜZGAR RAMAZAN YEL