Karaman İl Emniyet Müdürlüğü tarafından 02-09 Ağustos 2024 tarihleri arasında düzenlenen denetimler, kentte suçlulara göz açtırmadı. Yapılan çalışmalarda 6.814 kişi sorgulanırken, çeşitli suçlardan aranan 11 kişi yakalandı ve bu şahıslardan 5’i tutuklandı.

Ayrıca, trafik denetimlerinde 37 sürücüye ehliyetsiz araç kullanmaktan, 25 sürücüye kamu düzenini bozacak şekilde araç kullanmaktan, 20 sürücüye ise alkollü araç kullanmaktan işlem yapıldı. Toplamda 109 araç trafikten men edilirken, 23 sürücünün ehliyetine el konuldu.

Son dakika TUSAŞ'a terör saldırısı: şehit ve yaralılar var Son dakika TUSAŞ'a terör saldırısı: şehit ve yaralılar var

Denetimler esnasında ele geçirilen suç unsurları ise dikkat çekici oldu. 3 ruhsatsız tabanca, 5 ruhsatsız tüfek, 8 kesici/delici alet, 9 gram uyuşturucu madde, 113 adet uyuşturucu hap, 8.400 adet bandrolsüz dolu makaron, 40.000 adet bandrolsüz boş makaron, 12 kg kıyılmış tütün, 4 litre kaçak viski, 50 litre etil alkol ve 9 adet içki yapımında kullanılan aroma verici kit ele geçirildi.

Emniyet yetkilileri, Karaman'da huzur ve güven ortamının devamını sağlamak için denetim ve uygulamaların kararlılıkla sürdürüleceğini belirtti.

Kaynak: HATİCE KARACA