Karaman Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’ne bağlı gençlik merkezi gönüllü üyeleri ile gençlik liderleri, 2024-2025 eğitim-öğretim döneminde Gençlik ve Spor Bakanlığı'na bağlı Karaman yurtlarına yerleşen öğrenciler ve aileleri için 14-15 Eylül tarihlerinde tren garı ve otogarda stantlar kurarak öğrencileri samimi bir şekilde karşıladı. Karaman’a yeni gelen üniversite öğrencileri, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü personelleri tarafından otobüs terminalleri ve tren garında karşılanarak barınacakları yurtlara yerleştirilmeye başlandı. Nefise Sultan ve Hatuniye Kız Yurtları’nın önünde kamu kurum ve kuruluşları tarafından kurulan stantla öğrencilere şehir hakkında bilgi verildi ve çeşitli ikramlar yapıldı. Öte yandan birçok öğrencinin ailesi de çocuklarına destek olmak için yurtların bahçesinde bekledi.

Karamanda Aileler Universiteye Baslayan Ogrencilerin Heyecanina Ortak Oldu8

“Çok heyecanlıyım”

Hastanede 3 ameliyat odası daha hizmete girecek Hastanede 3 ameliyat odası daha hizmete girecek

Almanca mütercim tercümanlık bölümünü kazanarak Karaman’a gelen Sudenur Hüner, “Çok heyecanlıyım, bir yandan bir şeylere girişmek istiyorum diğer yandan da temkinli olmam gerekiyor. Aslında herkesin kendi ayakları üstünde durması gerekiyor tecrübe edinmesi için” diye konuştu.

Karamanda Aileler Universiteye Baslayan Ogrencilerin Heyecanina Ortak Oldu1

“Okumaya kararlıyım”

İlahiyat Fakültesi ikinci sınıf öğrencisi olan Gamze Betül Erkek, “Yeni öğretim yılı herkes için hayırlı olsun. Duygularım karışık, biraz üzüntülüyüm ailemden ayrılacağım için ama biraz da mutluyum okuluma devam edeceğim için. Okumaya kararlıyım” dedi.

Karamanda Aileler Universiteye Baslayan Ogrencilerin Heyecanina Ortak Oldu3

“Kızım ilk defa üniversiteye gidecek”

Aksaray’dan Karaman’a gelen ve kızının Felsefe bölümünü kazandığını söyleyen Elmas Noyan, “Beynim adeta durmuş gibi. İyi mi ettik, kötü mü ettik bilmiyorum. İnşallah hakkımızda hayırlısı olur. Kızım daha küçük 17 yaşında ilk defa üniversiteye gidecek. Dışarıda kızımızı bekliyoruz  çünkü uzun zaman sonra ondan ayrı kalacağız. Kızım okuduğu sürece onun arkasındayım” diye konuştu.

Karamanda Aileler Universiteye Baslayan Ogrencilerin Heyecanina Ortak Oldu4

“Önce kazandı diye sevinmiştik ama şimdi de ayrılacağız”

Karaman’a Konya’nın Yunak ilçesinden gelerek kızını bırakmaya gelen Ömer Turgut, “Önce kazandı diye sevinmiştik ama şimdi de ayrılacağız diye içimizde bir burukluk var. Kızım evde bakım bölümünü kazandı. Öğrencimiz aileden ilk defa ayrılıyor bu yüzden onda da hüzün var ama bize belli etmemeye çalışıyor. Bizde kendisine destek olmak için bekliyoruz ama günün sonunda onu bırakıp gideceğiz. Karaman’daki karşılamayı çok güzel  buldum. Ben daha önce işim dolayısıyla birkaç sefer Karaman’a gelmiştim” dedi.

Karamanda Aileler Universiteye Baslayan Ogrencilerin Heyecanina Ortak Oldu5

Karamanda Aileler Universiteye Baslayan Ogrencilerin Heyecanina Ortak Oldu6

Karamanda Aileler Universiteye Baslayan Ogrencilerin Heyecanina Ortak Oldu7

Karamanda Aileler Universiteye Baslayan Ogrencilerin Heyecanina Ortak Oldu2

Kaynak: RÜZGAR RAMAZAN YEL