Karaman İl Jandarma Komutanlığınca, asayiş, narkotik ve trafik olaylarına yönelik kapsamlı çalışmalarla vatandaşların huzurunu sağlamak ve suçları önlemek amacıyla 18-24 Ekim 2024 tarihleri arasında geniş çaplı bir operasyon düzenlendi.

Karamanda Jandarma Bakin Neler Yakaladi1

Operasyonlar kapsamında:

  • 12.002 şahıs ve 5.456 araç sorgulandı.
  • Jandarma Dedektifleri (JASAT) ve TEM Şube Müdürlüğü ekiplerinin asayiş çalışmaları sonucunda, PKK/KCK-PYD/YPG terör örgütüne üye olmak, hırsızlık, uyuşturucu ticareti gibi suçlardan aranan 32 şahıs yakalandı, bunlardan 6 kişi tutuklandı.
  • 12 sürücüye ehliyetsiz/yetersiz araç kullanmak, 3 sürücüye ise alkollü araç kullanmak nedeniyle işlem yapıldı.
  • 28 araç trafikten men edildi, 4 sürücü belgesine el konuldu.

Karamanda Jandarma Bakin Neler Yakaladi2

Ele Geçirilen Malzemeler

Denetimlerde ayrıca uyuşturucu ve tarihi eser kaçakçılığına dair önemli bulgular elde edildi. Yapılan aramalarda kenevir bitkisi, kubar esrar, kılıç, sikke, küp, av tüfeği, mühür, yüzük, bakır tepsi ve bileklik, tarihi el yazması eserler, elektronik dedektör, 9.65 mm tabanca fişeği, demir kapılar ve mazgallar ele geçirildi.

Ensesine yorgun mermi isabet eden 18 yaşındaki genç, 2 santimle ölümden döndü Ensesine yorgun mermi isabet eden 18 yaşındaki genç, 2 santimle ölümden döndü

Karamanda Jandarma Bakin Neler Yakaladi3

Karaman İl Jandarma Komutanlığı, il genelinde huzur ve güvenliğin devamını sağlamak amacıyla denetim ve uygulamalarını kesintisiz sürdüreceğini belirtti.

Kaynak: BÜLTEN