Her sene Avrupa’dan Afrika’ya göç yolculuğunda Türkiye’ye uğrayan leylekler üreme mevsimini tamamlamasının ardından anavatanlarına geri dönüş yapıyor.

Karaman’da ise kanadı kırılan leylek organize sanayi bölgesinde bulunan özel bir firmaya ait olan dondurma depolama tesisinin yakınlarına düştü. Durumu fark eden çalışanlardan Mehmet Şenkara ve Halit Yıldız leyleği soğuktan korumak için tesise getirmesinin ardından durumu önce tesis müdürü Yusuf Uçar’a ardından Karaman Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü bünyesinde hizmet veren hayvan barınağı çalışanlarına haber verdi. Depolama tesisinde bir süre çalışanların misafiri olan leylek barınak çalışanları tarafından teslim alınmasıyla birlikte ilk tedavisinin ardından Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü’ne teslim edildi.

Yaralı leylek teslim edildikten sonra ise ortaya bu renkli görüntüler ortaya çıktı.

Karamanda Kanadi Kirilan Leylek Calisanlar Tarafindan Kurtarildi (13)

Koçeroyu Kaybettik Koçeroyu Kaybettik

Karamanda Kanadi Kirilan Leylek Calisanlar Tarafindan Kurtarildi (11)

Karamanda Kanadi Kirilan Leylek Calisanlar Tarafindan Kurtarildi (9)

Karamanda Kanadi Kirilan Leylek Calisanlar Tarafindan Kurtarildi (7)Karamanda Kanadi Kirilan Leylek Calisanlar Tarafindan Kurtarildi (6)

Karamanda Kanadi Kirilan Leylek Calisanlar Tarafindan Kurtarildi (5)

Karamanda Kanadi Kirilan Leylek Calisanlar Tarafindan Kurtarildi (4)Karamanda Kanadi Kirilan Leylek Calisanlar Tarafindan Kurtarildi (3)

Kaynak: Hatice Karaca