GSB Karaman Kız Yurdu, 2024-2025 eğitim-öğretim dönemi sivil savunma planı çerçevesinde önemli bir etkinliğe ev sahipliği yaptı. Karaman İtfaiye Ekipleri tarafından, yurt personeline yönelik yangın eğitimi ve tatbikatı gerçekleştirildi. Eğitim sırasında, yangın öncesi ve esnasında yapılması gerekenler hakkında detaylı bilgilendirme yapıldı. Yangın söndürme cihazlarının nasıl kullanılacağı, acil durum tahliye prosedürleri ve yangın sırasında dikkat edilmesi gereken güvenlik kuralları uygulamalı olarak anlatıldı. Tatbikat kapsamında ise yangın senaryosu oluşturularak personelin acil durumlara karşı hazırlıklı olmaları sağlandı.

Karamanda Kyk Kiz Yurdunda Yangin Tatbikati2

Tatbikat, katılımcılara yangın durumunda yapılması gerekenler konusunda farkındalık kazandırırken, Karaman itfaiye ekiplerine de organizasyona verdikleri katkılardan dolayı teşekkür edildi.

Takla atan araçtaki 2 kişi yaralandı Takla atan araçtaki 2 kişi yaralandı

Karamanda Kyk Kiz Yurdunda Yangin Tatbikati1Öğrenci ve personelin güvenliğini sağlamak ve olası yangın olaylarına karşı hazırlıklı olunması açısından büyük önem taşıyan yangın eğitimi ve tatbikatı, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne bağlı diğer yurtlarda da program dahilinde devam edecek.

Kaynak: BÜLTEN