İl Millî Eğitim Müdürlüğü Konferans Salonu’nda düzenlenen programa, İl Millî Eğitim Müdürü Mehmet Çalışkan, Orta Anadolu Bölge Kan Merkezi Müdürü Dr. Murat Güler, Konya Kızılay Kan Bağışı Merkezi Müdürü Dr. Kaya Levent, Türk Kızılay Karaman Şube Başkanı Adem Küçükyarma, İl Millî Eğitim Müdür Yardımcısı Abdurrahman Kurt, Merkezi Konya Kızılay Kan Bağışçısı Kazanım Personeli Mustafa Şahin, Şenol Yüksel ve Engin Çorman katıldı.

Karamanda Okullar Kan Bagisinda One Cikiyor1

“Kan bağışında bulunmak bir insanın hayatını kurtarmakla eş değerdir.”

İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Çalışkan, açılış konuşmasında kan bağışının hayat kurtaran bir eylem olduğunu ve toplum sağlığı açısından hayati bir rol oynadığını belirtti. Çalışkan, "Değişimin ve gelişimin çok hızlı yaşandığı bu dönemde milletimizin köklerinden gelen Türk Kızılay’ı bizim için çok kıymetlidir. Öğrencilerimize böyle kadim bir geçmişi olan kurumlarımızı tanıtmak ve onlara destek olmak bizim için ulvi bir görevdir. Kan bağışında bulunmak bir insanın hayatını kurtarmakla eş değerdir. Kan sürekli bir ihtiyaç. Bu bilinci öğrencilerimize kazandırmak ve farkındalık oluşturmak adına okullarımızda çok güzel etkinlikler yapıldı. Okullarımızda devam eden bu geleneğin daha uzun yıllar devam etmesini arzu ediyoruz. Unutulmamalıdır ki bir ünite kan 3 kişiye can oluyor. Duyarlı davranışlarından dolayı okul yöneticilerine, öğretmen, öğrenci ve velilerimize teşekkür ediyorum." diyerek sözlerini tamamladı.

Karaman'da 30 metrelik yolda kaza: 1 yaralı Karaman'da 30 metrelik yolda kaza: 1 yaralı

Karamanda Okullar Kan Bagisinda One Cikiyor2

“Türk Kızılay'ı kurulduğu günden bu güne insanlara merhem olmaya çalışan bir kurum.”

İl Millî Eğitim Müdürü Mehmet Çalışkan ardından kürsüye gelen Orta Anadolu Bölge Kan Merkezi Müdürü Dr. Murat Güler, böyle bir programda eğitimcilerle bir araya gelmekten duyduğu memnuniyetini dile getirdi. Dr. Murat Güler, “Türk Kızılay'ı kurulduğu günden bu güne insanlara merhem olmaya çalışan bir kurum. Bugün bizler kan bağışı ile ilgili sizlerle bir aradayız. Bizim yapmak istediğimiz aslında 2004 yılında başlatılan Güvenli Kan Temini Projesi ile kan ihtiyacını kökünden çözmek istiyoruz. Proje kapsamında, hastanelerin kan ihtiyaçlarına cevap verilmektedir. Tüm Türkiye'de hastanelerin kan ihtiyacının %90'ı Türk Kızılay tarafından karşılanmaktadır. Tüm bu yapılanma ve faaliyetler yalnızca gönüllü kan bağışçılarının varlığı ile anlam kazanabilmektedir. Bunun açıdan sizin desteğiniz bizim için çok kıymetlidir. Karaman kan bağışı konusunda Türkiye için örnek illerden biri. Okullarda yapılan kan bağışı etkinliği geleceğimizin kan bağışçıların yetişmesi konusunda önemli katılar sağlamaktadır. Bu konudaki desteğiniz ve hassasiyetinizden dolayı sizlere teşekkür diyorum.” dedi.

Karamanda Okullar Kan Bagisinda One Cikiyor3

Törenin sonunda, Karaman İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne projeye sağladığı katkılar nedeniyle kurumsal madalya ve teşekkür plaketi sunuldu. Aynı zamanda, "Okulumda 'KAN'panya Var" etkinliğine katılım gösteren okullara da teşekkür plaketi verildi. Program, günün anısına çekilen fotoğraflarla sona erdi.

Kaynak: BÜLTEN