Karaman İl Müftülüğünden Çocuk Şenliği Programı Karaman İl Müftülüğünden Çocuk Şenliği Programı

Karaman’da 10-12 Ekim 2024 tarihleri arasında gerçekleştirilecek TÜBİTAK 4007 Bilim Şenliği başladı. Millî Eğitim Müdürlüğü ARGE Birimi tarafından 2023 çağrı döneminde başvurusu yapılan, 4007 Bilim Şenlikleri Destekleme Programı kapsamında aralarında üniversite ve diğer kamu kurum ve kuruluşlarının yer aldığı ve destek hakkı kazanan 57 projeden biri olmuştu.

Karaman'da TÜBİTAK 4007 Bilim Şenliği'nden renkli görüntüler Foto Galeri: Karaman'da TÜBİTAK 4007 Bilim Şenliği'nden renkli görüntüler

Karamanda Tubitak 4007 Bilim Senligi Basladi34

Bilim ve teknolojinin buluşacağı bu üç günlük etkinlik, gençleri bilimsel keşiflere yönlendirmeyi ve onları geleceğin dünyasına hazırlamayı amaçlıyor. Şenlik kapsamında gençlere bilim ve teknoloji alanında 35 farklı atölye sunulacak. Astronomiden robotik kodlamaya, yapay zekadan 3D yazıcı teknolojilerine kadar geniş bir yelpazede düzenlenecek bu atölyeler, gençlerin bilimsel düşünme becerilerini geliştirmeyi ve yaratıcılıklarını teşvik etmeyi amaçlıyor.

Karamanda Tubitak 4007 Bilim Senligi Basladi1

Etkinliğe Karaman Valisi Mehmet Fatih Çiçekli, Karaman İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Çalışkan, SARAY Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mehmet Erkabak ve SARAY Holding personeleri katılım sağladı.

Kaynak: MEHMET AKİF ORHAN