Karaman Valisi Mehmet Fatih Çiçekli ve eşi Esengül Korkmaz Çiçekli’nin katılımı ile Bucakkışla’da Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Desteklemeyi Kurumu (TKDK ) tarafından desteklenmiş olan tesiste zeytinyağı üretim sezonunun açılışı gerçekleştirildi.

Karaman'da Zeytin Üretim Sezonu Açıldı1

AK Parti Karaman Milletvekili Osman Sağlam’ın katıldığı açılışta Vali Çiçekli ve eşi, bölgenin önemli geçim kaynaklarından biri olan ve dallarından özenle toplanan zeytinlerin zeytinyağına dönüşüm süreci ile ilgili üretici Ahmet Göregen’ den bilgiler aldı.

Karaman'da Zeytin Üretim Sezonu Açıldı4

Akabinde Vali Çiçekli ve eşi, köy halkı, işletmeye ürün getiren üreticiler ve bölgedeki muhtarlarla bir süre sohbet etti.

Karaman'da Zeytin Üretim Sezonu Açıldı3

Açılışa ayrıca İl Tarım ve Orman Müdürü Hatice Bulut, SGK İl Müdürü Serdar Fındık,TKDK İl Koordinatörü Özgür Öztürk, Karaman Sanayi ve Ticaret Odası Başkanı Mustafa Gökhan Alkan, muhtarlar ve vatandaşlarımız da katıldı.

Karaman'da Zeytin Üretim Sezonu Açıldı2

Başkan Yeşildaş’tan Jest: Belediye Personeline Mersin Tatili! Başkan Yeşildaş’tan Jest: Belediye Personeline Mersin Tatili!

Bucakkışla’nın da içinde yer aldığı Göksu Vadisi’nin mikroklima özelliği sayesinde, buradaki zeytinlerin asit oranının düşük, yağ oranının ise yüksek olması, bölgedeki zeytinyağını özel kılan başlıca özellikler arasında yer alıyor.

Kaynak: BÜLTEN