Karaman yılın her ayında hem yurt içinden hem de yurt dışından birçok ziyaretçi ağırlamaktadır.  Ziyaretçiler, Karaman'da bulunan hediyelik eşya mağazalarından ve marketlerden hediyelerini alarak sevdiklerine bir çok kalemde ürünü hediye olarak götürürler. Genellikle sembolik ve uzun yola dayanıklı olan bu hediyelik eşyalar, Karaman tatilinizi sonlandırırken sizin de tercih edebileceğiniz ürünler arasında yer alır. İşte Karaman'dan alabileceğiniz hediyelik eşyaları haberimizde...

Karamandan Sevdiklerinize Hangi Hediyelik Esyalari Alabilirsiniz1

Obruk Peyniri

Karaman'dan dönerken alabileceğiniz en özel hediyelerden biri olan obruk peyniri, ülkemizde büyük bir üne sahiptir. Obruk penirin tuzlu oluşu ve lezzetli bir peynir olmasıyla bilinen obruk peyniri, kahvaltı sofralarınızın vazgeçilmezi olacaktır. Karaman'daki tüm pazarlardan uygun fiyatlarla temin edebilirsiniz.

Karamandan Sevdiklerinize Hangi Hediyelik Esyalari Alabilirsiniz4

Ermenek Helvası

Ermenek'in meşhur helvası, uygun fiyatıyla dikkat çekmektedir. Sevdiklerinize hediye edebileceğiniz bu lezzetli helvayı Karaman'daki birçok marketten ve yerel dükkândan satın alabilirsiniz.

Karamandan Sevdiklerinize Hangi Hediyelik Esyalari Alabilirsiniz5

El Emeği Ahşap Ürünler

Karaman'da ulaşılabileceğiniz ve bir çok el emeğiyle üretilen ahşap ürünler hem evlerinizde süs olarak kullanılabilir hem de sevdiklerinize hediye olarak götürülebilir. Bu ürünleri semt pazarlarından veya yerel el sanatları dükkânlarından uygun fiyatlarla satın alabilirsiniz.

"Karaman Hatırası" Yazılı Ev Süsleri

Karaman'dan ayrılırken alabileceğiniz klasikleşmiş hatıra süsleri, sevdiklerinize hoş bir hediye olabilir. Bu süsleri Karaman'daki hediyelik eşya mağazalarından uygun fiyatlarla temin edebilirsiniz.

Karamandan Sevdiklerinize Hangi Hediyelik Esyalari Alabilirsiniz7

Karaman Elması

Karaman'da havalar soğuyor aman dikkat Karaman'da havalar soğuyor aman dikkat

Karaman, ülkemizde üretilen elmanın %15-20’sine ev sahipliği yapmaktadır. Toprağın yapısı ve iklimi sebebiyle üretilen bu lezzetli ve aromatik elmalardan tatmadan dönmeyin. Pazarlardan veya köylerden elma satın alabilirsiniz.

Karamandan Sevdiklerinize Hangi Hediyelik Esyalari Alabilirsiniz8

Taş Kale Halısı

Kaliteli koyun yünlerinden yapılan ve kök boyası ile boyanan Taş Kale halıları, uzun ömürlü ve dayanıklı olmalarıyla bilinir. Taş kale halısının özenle özel yapımı ve el dokuması olması nedeniyle bu halıların fiyatları yüksektir. Karaman'daki halı satan dükkânlarda bu özel halıları bulabilirsiniz.

Karamandan Sevdiklerinize Hangi Hediyelik Esyalari Alabilirsiniz9

Lokur

Karaman’a özgü bir tatlı olan lokur, yoğurt, un, maya ve tahin kullanılarak yapılmaktadır. Bu lezzetli ürünü Karaman'daki yerel lezzet satan dükkânlardan satın alabilirsiniz.

Karamandan Sevdiklerinize Hangi Hediyelik Esyalari Alabilirsiniz2

Divle Peyniri

Ayrancı ilçesi Divle köyünde üretilen ve özel küf yapısıyla ünlü olan Divle peyniri, lezzetli ve yöresel bir peynir türüdür. Karaman'daki mandıralardan veya yöresel ürün satan dükkânlardan temin edebilirsiniz.

Karamandan Sevdiklerinize Hangi Hediyelik Esyalari Alabilirsiniz00

Kitre Bebek

Karaman’a özgü kitre bitkisinden elde edilen öz ile yapılan bu bebekler, geleneksel bir oyuncak yapım şeklidir. El emeği göz nuru olan bu bebeklerin fiyatları büyüklüğüne ve özelliğine göre değişir. Karaman'daki el sanatları kurslarının dönem sonu sergilerinde veya hediyelik eşya dükkânlarında bulabilirsiniz.

Kaynak: RÜZGAR RAMAZAN YEL