Karaman’ın İklimi Nedir?
Karaman tarihçe olarak geçmişe dayanan belli bir tarihe sahip olmayan Karaman şehri dını Karamanoğulları Beyliği’nden alındığı biliniyor. Eski adıyla Larende olarak bilinen 15 Haziran 1989 yılında Türkiye’nin 70. Vilayetini alarak Karaman ismini alan ildir. Yaklaşık 300.000’e yakın nüfusu olduğu düşünülüyor.
Önemli bir ticaret kültür ve sanat merkezi olarak bilinen İl merak edilen keşfedilmesi gereken alanlara da sahiptir. Kültür olarak insanları da misafirperver ve hizmeti hürmeti seven bir il olarak bilinen Şehirdir.
Yemek kültüründe de zengin olan bu İl insanlar tarafından ziyaret edildikten sonra takdiri toplayan iller arasındadır. Çalışma alanında da geniş bir üretim yerine sahip olan bu ilde iş ve yerleşke olarakta insanlar tarafından tercih edilen bir Şehirdir. Genellikle 06 Şubat 2023 depreminden sonra bir çok ilden gelen depremzedelerde kol kanat germiştir. 06 Şubat Depreminde bir çok konuda yara alan insanlarımıza da gerek maddi gerek manevi şekilde bir çok konuda yardımcı olan illerden biri olan Karaman Şehri gezilip keşfedilmesi gereken İllerden olduğu düşünülmektedir. Ayrıca Yurt dışından da bir çok gelen insanlara da misafirperverlik yapan Şehir en çok gezilmesi gereken ve yaşanması gereken iller arasında yer alıyor. Maddi olarakta bir çok alanda çok yüksek meblağlar harcanmayacağı ekonomik olan bir şehir olarakta biliniyor.
Karaman’ın İklimi Nedir?
Karaman Bölge olarak İç Anadolu Bölgesine ait bir ildir. Karaman iklim olarak çeşitliliğe sahip olup yazları sıcak ve kurak kışları ise soğuk ve yağışlı olarak bilinmemektedir. Karaman merkeze bağlı Ayrancı ve Kazımkarabekir ilçelerinde Akdeniz iklimine benzer iklim görülürken , Ermenek, Başyayla ve Sarıveliler ilçelerinde Akdeniz İklimi görülmektedir. Bu nedenle çeşitlilik gösteren iklimden dolayı yetişen bitki türleri çeşitlilik göstermektedir.