Zekat Aile içinde Kimlere Verilir? Zekat Kimlere Vermek Sevaptır? Detaylar haberimizde…

Zekat

 Kardeş ve yeğene Zekat Verilir Mi? Zekat Aile içinde Kimlere Verilir? Zekat Kimlere Vermek Sevaptır? Detaylar haberimizde…

Türklerin Bilinen İlk Alfabesi Nedir? Türklerin Bilinen İlk Alfabesi Nedir?

Zekât nedir ve kimlere verilir? Zekat nasıl hesaplanır? - Masiva Haberleri

Kardeş ve Yeğene Zekat Verilir Mi?

İslâm'ın beş şartından biri olarak bilinen ve anlam olarak şeriatta "asli ihtiyaçlar" dışında nisab miktarı mala sahip olan ve bu sebeple zengin sayılan Müslüman'ın, bu zenginliği üzerinden bir tam yıl geçtiğinde dinî yükümlülük gereği zekât olarak vermesi gereken miktarın adı olarak bilinmektedir. En çok merak edilen sorulardan olan kardeşe ve yeğene zekatın düşüp düşmemediğidir.

Zekat Kimlere Verilir, Kimlere Verilmez? - HAYAT YOLU

Araştırmalarımız sonucun da kardeş ve yeğen, amca, dayı, hala ve kuzenler gibi maddi durumu iyi olmayan kişilere verilebileceği hatta dine göre ilk öncelik yakın akrabalarında durumu kötü olan ve geçimini sağlayamayan akrabaların zekat verme sırasında ilk sırada yer aldığı da söylenmiştir. Zekat vermenin dinen büyük bir önemi olduğu da islamı bilen kişiler tarafından söylenmiş ve islamın şartlarının içinde de yer aldığı bilinmektedir.

Zekat - İnsan Vakfı

Maddi durumun iyi ve bir miktara mala sahipsen her yıl en az bir kez bunun zekatını vermen gerektiği de söylenmiştir. Zekat vermenin ruha iyi geldiği de söylenir, kazadan beladan ve nusubetten koruduğu da düşünülmüştür. Müslüman inancında da zekat vermenin büyük bir önemi vardır. Her kim zekatını doğru bir şekilde verirse her türlü kötülüklerden korunacağına da inanılır.

Kaynak: HATİCE KARACA