Nuh Yılmaz Kimdir ve Nereli? Nuh Yılmaz Kimdir ve Nereli?

Kayseri, zengin tarihi ve kültürel mirasıyla bilinen bir şehir. Gezginler ve Kayseri de yaşamak isteyen insanlar arama motorlarında sıklıkla Kayseri hakkında araştırmalar yapmaya başladı. Arama motorlarında sıklıkla aratılan konular arasında yer alan Kayseri kullanıcılar tarafından Kayseri’nin En Lüks Semti Neresi? şeklinde aratıldı. Kayseri’nin toplamda 714 mahalle bulunmakta. Peki Kayseri’nin en lüks semti neresi ? detayları haberimizde…

 Kayseri, İç Anadolu'nun güney bölgesi ile Toros Dağları'nın birbirine yaklaştığı bir noktada Orta Kızılırmak bölgesinde konumlanmıştır. Doğusunda ve kuzeydoğusunda Sivas, kuzeyinde Yozgat, batısında Nevşehir, güneybatısında Niğde, güneyinde Adana ve Kahramanmaraş illeriyle komşudur. 1929 yılında inşa edilen Haydarpaşa-Kars demiryolu ilin idari sınırlarından geçmektedir.

Kayserinin En Luks Semti Neresi11

Türkiye'nin bir ili ve en kalabalık 15. şehri olan Kayseri'nin 16 ilçesi bulunmaktadır: Akkışla, Bünyan, Develi, Hacılar, İncesu, Kocasinan, Melikgazi, Pınarbaşı, Sarıoğlan, Sarız, Tomarza, Yahyalı, Talas, Özvatan, Felahiye ve Yeşilhisar. Kayseri, 2014 yılı itibarıyla 1.322.376 nüfusa sahiptir. İlin ekonomisi oldukça gelişmiş olup Ankara ve Konya'dan sonra İç Anadolu'nun üçüncü büyük kenti ve sanayi merkezidir.

Modern bir şehir olan Kayseri, Orta Kızılırmak Bölgesi'nde Erciyes Dağı'nın eteklerinde yer almaktadır. Kuzey ve kuzeybatısında Yozgat, kuzey ve kuzeydoğusunda Sivas, doğusunda Kahramanmaraş, güneyinde Adana, güneybatısında Niğde, batısında ise Nevşehir illeriyle sınır komşusudur.

Kayserinin En Luks Semti Neresi1 (2)

Kayseri’nin En Lüks Semti Neresi?

Talas'ta kültürlerinin yaşandığını vurgulayan bir vatandaş, genel olarak Alpaslan Mahallesi'nin ön planda olduğunu belirtti, ancak kişisel olarak Talas'taki mahallelerin daha huzurlu olduğunu düşündüğünü söyledi. Eskiden Kayseri'nin en elit mahallesinin Sivas Caddesi olduğunu ancak şimdi Altınoluk ve Hürriyet Mahallesi'nin daha sakin ve huzurlu bir mahalle olarak kayıtlara geçmektedir.

Kaynak: R. Rüzgar Yel