31 Mart Mahalli İdareler seçimlerinin üzerinden geçen altı ayla birlikte hizmette ilk altı ayını doldurduğu belirten Başkan Yeşildaş Akçaşehir’in geleceğinin temellerini attıklarını söyledi. Büyük bir borç yükü ve boş bir kasa ile devraldıkları belediyeyi hantal yapısından kurtararak işlevsel hale getirdikleri söyleyen Akçaşehir Belediye Başkanı Soner Yeşildaş’ın basınla bir araya geldiği toplantıda öne çıkan satır başları şu şekilde; 

“Haciz İşlemleriyle Karşı Karşıya Geldik”

“Birçok belediyenin bugün sıkıntısını yaşadığı ve haciz işlemleriyle kaşı karşıya kaldığı SGK borçlarımızı daha birinci ayımızda çözmüştük. Dört milyon TL'yi geçkin olan esnaf borçlarımızın da bugün itibariyle üç milyonluk kısmını ödemiş bulunuyoruz. Hem borç ödedik hem hizmet ürettik.”

Kent Konseyi Kadin Kooperatifi Burs Ve Daha Fazlasi (1)-1

“İşlevsiz Hale Getirilen Değirmeni ve Eleme Tesisini Aktif Hale Getirdik”

“Geçtiğimiz altı aylık süre içerisinde belediyemizin önemli bir gelir kapısı olması gerekirken atıl, bakımsız ve işlevsiz bırakılmış olan Belediye Değirmenini ve Eleme Tesisini modernize ederek halkımızın hizmete sunduk. Kurduğumuz son teknoloji eleme tesisi ile hem üreticilerimizi ay çekirdeği, fasulye, nohut ve hububat eleme işlemleri için kasaba dışına gitme zorunluluğundan kurtarmış olduk hem de belediyemize önemli bir gelir kapısı açtık.” 

“Kardeş Belediyelerimizle Faydalı İşbirlikleri Sağladık”

“Akşehir’imize yatırım çekebilmek, yapacağımız çalışmalara kaynak ve destek sağlayabilmek için hem Ankara’da hem de Cumhuriyet Halk Partili belediyelerimizle temaslar kurduk, diyalog geliştirdik. Özellikle İstanbul, Ankara, Adana ve Antalya illerimizdeki büyükşehir ve ilçe belediyeleri ile kasabamız adına çok faydalı işbirlikleri sağladık. Antalya Büyükşehir ve Silifke belediyeleri ile kardeş belediye olduk. Bunu da meclis kararları ile yasal bir statüye kavuşturduk. Bu çalışmalarımızın semerelerini çok yakın zamanda hep birlikte görmeye başlayacağız.”

Kent Konseyi Kadin Kooperatifi Burs Ve Daha Fazlasi (1)

“Meydanımızla Nefes Alacak Bir Merkezimiz Olacak”

“Belediyemizin hemen karşısında bulunan, atıl ve bakımsız vaziyetteki boş araziyi hak sahibi olan hemşerilerimizle görüşerek bir kısmını hibe bir kısmını da bedelsiz kiralama yöntemi ile belediyemize kazandırdık. Elma Kültür ve Sanat Festivalimize yetiştirebilmek için kendi imkanlarımızla tesviye çalışmasını ve kilitli parke döşemesini hızlıca tamamladığımız alanın bir kısmını kapalı pazar alanı, bir kısmını da rekreasyon alanı olarak düzenleyecek ve yaklaşık 6 bin metrekarelik bu alanı şehrimize nefes alınacak bir merkez haline getireceğiz.”

“Meclis Toplantılarımız Halka Açık Yapılacak”

Belediye binamızı bir takım tadilat ve değişiklikler yaparak daha fonksiyonel ve kullanışlı hale getirdik. Özellikle engelli ve yaşlı vatandaşlarımız belediye binamıza rahatça gelip gidebilsinler diye dışarıdan asansör yaparak hizmete sunduk. Belediye binamızın yine atıl şekilde duran ve kullanılmayan en üst katını sıfırdan tasarlayıp dizayn ederek hem meclis toplantı salonu hem de sosyal faaliyet merkezi olarak kullanıma açtık. Belediye binamızın alt katında bulunan muhtarlık ofisini yeniden düzenleyerek Belediye Halkla İlişkiler ve Çözüm Masası olarak halkımızın hizmetine açtık. Talep ve şikâyetleri bu bürodan yapan vatandaşlarımız belediyemize çok daha hızlı ulaşma imkânına kavuşmuş oldu. Mezarlıklarımızı düzenledik, geçmişlerimize ve kasabamıza yakışır hale getirdik. Bayram öncesinde vatandaşlarımızla birlikte yaptığımız organizasyonla mezarlıklarımıza iki bin adet gülfidanı diktik.”

Kent Konseyi Kadin Kooperatifi Burs Ve Daha Fazlasi (2)

“Yol Çalışmalarımızla Çiftçilerimiz Rahat Etti”

“Toplulaştırma sahalarındaki tarımsal bağlantı yollarına yıllar sonra ilk defa biz el attık. Belediyemizin bu sahalarda yapmış olduğu yol açma ve düzenleme çalışmaları ile çiftçilerimiz arazilerine daha kolay ve rahat ulaşım imkânına kavuşmuş oldu. Bunun yanı sıra kasaba merkezinde ve çevresindeki yollarda bakım, onarım çalışmalarımız, refüj yenileme çalışmalarımız devam ediyor. 

“Akçaşehir Tarihinde Bir İlk Oldu”

“23 Nisan, 19 Mayıs ve 30 Ağustos’ta düzenlediğimiz etkinliklerle milli bayramları özlemini duyduğumuz şekilde, yoğun katılımlarla ve coşkuyla kutladık.  Akçaşehir tarihinde ilk kez Yaz Spor Okulu açtık. Futbol, voleybol ve satranç branşlarında açtığımız Yaz Spor Okulunda yüzden fazla çocuğumuz hem yeteneklerini geliştirdi hem eğlendi. Akçaşehir Belediyesi Spor Kulübü'nün temellerini de böylece atmış olduk. Bu vesile ile halı sahamızın bakımlarını yaparak eksiklerini de gidermiş olduk.” 

“Karşılıksız Burs Başvuru Sayısı 38 Oldu”

“Yeni eğitim yılının başlamasıyla birlikte duyurduğumuz “Kitap özetini getir, kırtasiye hediye çekini götür” kampanyamızla çocuklarımıza hem kitap okuma ve yazma sevgisi kazandırmayı hem de ev ekonomilerine ufak da olsa katkı sağlamayı amaçladık. Üniversite öğrencilerimiz için başlattığımız burs programı düzenli şekilde devam ediyor. Belediye Başkanı maaşımla burs vermeye devam edeceğim. Şu an gördüğünüz gibi 38 karşılıksız burs başvurusunu da önümüzdeki günlerde sonuca bağlamış olacağız.”

Karaman’da Avrupa Spor Haftası Etkinlikleri Kutlanıyor Karaman’da Avrupa Spor Haftası Etkinlikleri Kutlanıyor

Kent Konseyi Kadin Kooperatifi Burs Ve Daha Fazlasi (3)

“Festivalimizi Alışıldığı Üzere Kasaba Dışında Değil, Kasabamızın Tam Merkezinde Gerçekleştirdik”

Akçaşehir’imizde on beş yıldır yapılmakta olan Elma Festivali’ni, Elma Kültür ve Sanat Festivali olarak yeniden ele aldık. Çerçeve ve kapsamını genişlettiğimiz festivalimizi alışıldığı üzere kasaba dışında değil, kasabamızın tam merkezinde gerçekleştirdik. Hem Akçaşehir’in hem de elma ve koyun yoğurdu başta olmak üzere yöresel ürün ve değerlerimizin tanıtılması, dış pazarlara açılması amacıyla etkinlikler düzenledik.” 

“Karaman’da Bir İlk Olacak”

“Akçaşehir Rüyası ismini verdiğimiz elma tatlımızı yarışmasını yapmak suretiyle ilk kez kamuoyuna duyurduk.  Tanıtım ve coğrafi işaret konusunda çalışmalarımızı devam ettiriyoruz. Yine festival kapsamında düzenlediğimiz yöresel ürünler alışveriş panayırı ile çok sayıda esnafın kasabamıza gelmesini sağladık. Çok farklı çevrelerde geniş yankı uyandıran Elma Kültür ve Sanat Festivalimizi bundan sonra da daha geniş etkinliklerle devam ettireceğiz.”

“Sosyal belediyeciliği Akçaşehir'de tam manasıyla hakim kılacağız. Kadın Kooperatifi de kuracağız, hem yardıma muhtaç insanlarımız hem de dileyen her vatandaşımız için Kent Lokantası da açacağız. Halkımızın yanında olmaya sonuna kadar devam edeceğiz. Az zamanda da büyük işler başardık. Bu süreçte birlikte çalıştığımız belediye meclis üyelerimize, mesai arkadaşlarımıza ve desteklerini hep yanımızda hissettiğimiz hemşerilerimize çok teşekkür ediyorum.”

Kaynak: RÜZGAR RAMAZAN YEL