Kentsel dönüşümde yeni bir dönem başlıyor artık yıkım kararı yüzde 51 oy çokluğuyla alınan binalar için tebligat yapılmayacak ve tahliye süreleri de yeniden düzenlenerek 90 gün oldu belirtildi. Peki Kentsel Dönüşüm De Kaç Metre Kare Daire Verilir? Kentsel Dönüşüm Nedir? gibi soruların cevabı haberimizin detayında sizlerle.


Kentsel Dönüşüm Nedir?
Kentsel dönüşüm, şehirde afet riski bulunan alanların belirlenip, sağlıklı ve de yaşanılabilir hale getirilmesidir. Kısaca kentsel dönüşümle kaçak yapılaşmanın önüne geçilmesi, depreme dayanıklı olmayan, ekonomik ömrünü doldurmuş binaların yeniden yapılarak olası doğal afetler sonucu oluşacak zararların en aza indirilmesi amaçlanmaktadır. Türkiye’nin deprem bölgesi olması ve riskli yapılarda yaşayanların kentsel dönüşüm kapsamında evlerini sağlam yapıya çevirmeleri için kanunlar devreye giriyor. Deprem riskine karşı dönüşümün hızlanması ve riskli binaların yenilenmesi için yasal zemini güçlendirilen kentsel dönüşüm kanunu sonrasında uygulama yönetmeliği yayımlandı. Yönetmenlikte kentsel dönüşüm kanunda değişiklikler oldu. Artık yıkım kararı yüzde 51 oy çokluğuyla alınan binalar için tebligat yapılmayacak ve tahliye süreleri ise 90 gün olarak değişikliğe gidildi. Peki kentsel dönüşüm gerektiren iller hangileri. işte haberimizin detayında.. Birinci derece deprem kuşağında yer alan şehirlerimizde acilen kentsel dönüşüm yapılmalı. işte o şehriler.. İstanbul, Kocaeli, Sakarya, Bursa, İzmir ve Hatay gibi illerimiz birinci derece kentsel dönüşüm gerektiriyor. 

Görüntüler kurgu mu? Yecüc Mecüc mü? Görüntüler kurgu mu? Yecüc Mecüc mü?

Kentsel Donusum De Kac Metre Kare Daire Verilir1


Kentsel Dönüşüm De Kaç Metre Kare Daire Verilir?
Bir çok vatandaş kentsel dönüşüm hakkında bir çok şeyi merak ederken, en çok araştırılan konu ise “Kentsel Dönüşüm De Kaç Metre Kare Daire Verilir?” oldu. Peki Kentsel Dönüşüm De Kaç Metre Kare Daire Verilir? işte cevabı.. Parselinizin bağlı bulunduğu İlçe veya mahalle için, yerel belediye tarafından belirlenmiş, imar durumu neticesinde dairenizin küçülüp küçülmeyeceği ve kaç daire verileceği belli oluyor.

Kaynak: HATİCE KARACA