Psikiyatrist Süleyman Salih Zorluoğlu'nun kullandığı ilaç olarak gündeme gelen ketamin nedir? Zorluoğlu çocuklara yüksek dozda ketamin vererek ailelerini istismar ile suçlamaları konusunda manipule ederek suçlattığı ketamin araştırılmaya başlandı. Peki ketamin nedir, neden ve nerede kullanılır?

Ketamin nedir, neden kullanılır? Ketaminin etkileri nelerdir?

Ketamin, genellikle anestezi başlatmak ve sürdürmek için kullanılan bir ilaçtır. Ağrı kesimi, sedasyon ve hafıza kaybı sağlarken, kişiyi trans benzeri bir duruma sokabilir. Kronik ağrı, yoğun bakımda sedasyon ve depresyon gibi farklı kullanım alanları bulunmaktadır. Bu ilacın etkisi altında kalp fonksiyonu, solunum ve solunum yolu refleksleri genellikle normal olarak devam eder. Etkileri, genellikle enjeksiyonla verildiğinde beş ila on dakika içinde başlar ve yaklaşık 25 dakika sürer. Ketamin molekülü Dünya Sağlık Örgütü'nün Temel İlaçlar Listesi'nde yer almaktadır.

Ketamin nedir? Ketamin ne işe yarar? Ketamin antidepresan mı? Ketamin  zararları - Yeni Bakış - İzmir Aydın Manisa Uşak Ege Haberleri son dakika  güncel kaza İzmir son dakika gezilecek yerler elektrik su kesintisi

Eski İstanbul Tıp Fakültesi Çocuk Psikiyatrisi Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Süleyman Salih Zoroğlu, çocuk hastalara ketamin verip manipüle edip ailelerini tecavüz etmekle suçladığı iddiasıyla tutuklanmıştı. Peki Ketamin nedir?

Ketamin, genellikle anestezi başlatmak ve sürdürmek için kullanılan bir ilaçtır. Ağrı kesimi, sedasyon ve hafıza kaybı sağlarken, kişiyi trans benzeri bir duruma sokabilir. Kronik ağrı, yoğun bakımda sedasyon ve depresyon gibi farklı kullanım alanları bulunmaktadır. Ameliyatlar sırasında ağrı kontrolü ve bilinç kaybı sağlamak amacıyla kullanılmaktadır.

Kaynak: Haber Merkezi