Erasmus projesine çağrı: yaş sınırı yok Erasmus projesine çağrı: yaş sınırı yok

Karaman merkeze bağlı Kılbasan Köyünde Kılbasan Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği ve Kılbasan Köyü Muhtarlığının yardımlarıyla kültür ve sanat gecesi düzenlenecek. Edindiğimiz bilgilere göre beldede düzenlenecek  kültür ve sanat gecesinde mehteran birliğinin köy meydanından geçerek programın yapılacağı alanda  vereceği konserle başlayacak. Karamanlı Ozan Ahmet Tekin’in  (Onguni) türküleri, Şair ve Yorumcu Fatih Avcı’nın,  Şair İbrahim Şaşma’nın ve Şair Ali Algın’ın şiirleri , İlahi Sanatçısı Ali Kırış’ın gür sesi eşliğinde yapılacak olan semazen gösterisi ile devam edecek programın Kılbasan halkına güzel bir gece yaşatması bekleniyor.

Düzenlenecek program ile ilgili olarak bilgi veren Kılbasan Köyü Muhtarı İsmail Ceylan : “Bu programın gurbetçi vatandaşlarımızla köy halkının birlik beraberliğinin pekiştirilmesi , dayanışma ve yardımlaşma konusunda farkındalık oluşturulması ve eksikliği hissedilen kültür sanat etkinliklerinin taşrada da gerçekleşmesinin sağlanması adına böyle bir programı düzenlemek istedik” dedi.

 Son olarak, Kılbasan halkı ile beraber tüm Karaman halkı bu programa davet edildi.kilbasanda-birlik-ve-beraberlik-icin-bulusma1

Kaynak: Haber Merkezi