Maske takarak girilen evden yayılan kokuların tüm apartmanı kapladığı görülen video da kiracıdan geriye evde kalan kediler, çöpler kaldı. Güvenlik güçleri ve icra memurlarıyla girilen evden tahliye edilecek bir şey çıkmazken ev sahibinin tek kuruş ödemeden oturan kiracısını tahliye etmesi 21 ayını almış.

Nerede çekildiği bilinmeyen video günün en çok konuşulan konusu olurken video altına yüzlerce yorum geldi. Bu yorumlarda öne çıkanlar şu şekilde;

* İki tane düzenleme yaparsın olur biter. Bunca insanı mahkemelerde süründürmenin bir manası var mı? Ayıp, ev kira artışlarını yıllık aidat artışı oranıyla sabitle, tefeydi tüfeydi millet birbirine girmesin. Eninde sonunda bu oranlar geride bırakıyor kirayı ve gün geliyor bakmışsın aidat fiyatı kadar kira öder olmuş.

* Yazık gerçekten böyle çok örnek var. Bu ahlaksızlığın bir karşılığı olmalı kimse kimsenin evine böyle zarar verememeli!

Bakan Göktaş Açıkladı! SED Ödemeleri Hesaplarda Bakan Göktaş Açıkladı! SED Ödemeleri Hesaplarda

*Vatandaş üç kuruş para biriktirmiş. Faiz yemeyeyim kira gelirim olsun demiş. Borca harca girmiş ev almış. Ama düştüğü durum bu. Üstelik devlette ev sahibinin yakasına yapışmış, emlak vergisi idi, gelir vergisi idi habire almış durmuş. Öteki tarafta faize para yatıran mis gibi.

*Ne alakası var sözleşmeni, protokolünü adam gibi yapıp kiracıyı belli şartlara tabii tutarsan hiçbir şey olmaz

*Ev sahiplerine tavsiyem yeni kiracılarından mahkeme geçmişi raporu istesinler, hukuk dilindeki arını bilmiyorum ama bu rapor yeni kiracının önceki ev sahipleriyle davalaşmış olup olmadıklarını yani sorunlu-art niyetli kiracı olup olmayacaklarını gösterecek!

*Abi, bu saatten sonra bu kötü ekonomik şartlarda, Türkiye'de evini 20-25 bin TL rakamlarla kiraya veren zaten uzun vadede kirayı eninde sonunda alamayacaktır. Sonrası malum mahkeme vb en az 2-3 yıl süren davalar. Hele ki seneye 30-40 bin TL olan kiraları kimse ödeyemez.

*Ev sahibi haklı birader tamam kiracıların işi zor bende kiracıyım da sanki evi kediler kiralamışta herif kedilerin misafiri gibi bir şey olmuş :) Verilmiş sadakası varmış kurtulmuş.

* Kiracılar kendi olmayan malı tahliye olurken yıkıp dökmeyi benimsemişler, o yüzden evi kiraya verirken kiracının her şeyini araştırmak lazım avukat ile sözleşme yapmak gerekiyor.

Kaynak: RÜZGAR RAMAZAN YEL