Zekât verirken dikkat edilmesi gereken kurallar, ibadetin doğru ve eksiksiz bir şekilde yerine getirilmesini sağlıyor. Birçok kişi ise “Kişi Hangi Yakınına Zekât Veremez?” sorusunun cevabını araştırıyor. Peki Kişi Hangi Yakınına Zekât Veremez? Zekât Nedir Kimlere Verilir? İşte merak edilen tüm soruların cevabı haberimizin detayında.

Zekât, fitre ve oruç fidyesi kimlere verilir? İhlas Haber Ajansı

Bahar Dizisi Ne Zaman Başlıyor? Bahar Dizisi Ne Zaman Başlıyor?

Zekât vermek isteyen kişiler zekat hakkında birçok şeyi merak edip araştırıyor. Peki Kişi Hangi Yakınına Zekât Veremez? Zekât Nedir Kimlere Verilir? İşte merak edilen tüm soruların cevabı haberimizin detayında.

İDDEF, zekat ve fitre bağışlarını yurtdışındaki ihtiyaç sahiplerine  ulaştırıyor İhlas Haber Ajansı

Zekât Nedir Kimlere Verilir?

İslam'ın beş şartından biri olan zekât, artma, çoğalma, bereket ve temizlik anlamlarını taşıyor.  Birçok kişi “Zekât Nedir Kimlere Verilir?” sorusunu arama motorlarında arıyor. Peki Zekât Nedir Kimlere Verilir? sorusunun  cevabı haberimizin detayında. Zekat’ın anlamına baktığımızda zenginliğin bir kısmının fakirlere verilmesi olarak karşımıza çıkar. Zekat, bereketi ve çoğalmayı da temsil eder. Allah rızası için verilen Zekatta öncelik yoksullar oluyor. Zekatta dikkat edilmesi kurallarda vardır kime verip kime verilmeyeceğini bilmek gerekir. Peki zekat kimlere verilir? işte sizler için derledik. Zekat kimlere verilir; Temel ihtiyaçlarını karşılayamayan, Yolda kalmış kişilere, Allah yolunda olanlara ve borcu olanlara..

İDDEF, zekat ve fitre bağışlarını yurtdışındaki ihtiyaç sahiplerine  ulaştırıyor İhlas Haber Ajansı

Kişi Hangi Yakınına Zekât Veremez?

İslam'ın şartlarından biri olan ve sosyal dayanışmayı ve yardımlaşmayı teşvik eden Zekat birçok kişi tarafından veriliyor. Zekat vermek isteyenler ise zekâtın kimlere verilebileceği konusunda araştırmalar yapıyor. Peki Kişi Hangi Yakınına Zekât Veremez? işte haberimizin detayında. Kişinin zekâtını veremeyeceği kişiler arasında zekât verenin bakmakla yükümlü olduğu yakın akrabaları gelir. Kişi hangi yakınına zekât veremez; Ana, baba, büyük anne ve büyük babalara, Eşine, Müslüman olmayanlara ve Zengine..

Kaynak: HATİCE KARACA