Bir çok kişinin severek tükettiği ve her yediğinde tadı damaklarda bırakan Patlıcanlı Kızartma Yemeği Nasıl Yapılıyor? Sizler için araştırdık detaylar haberimizde….

Bankanın insafına kalmış olabilirsiniz: Kredi ve kredi kartlarında yapılandırma nasıl olacak? Bankanın insafına kalmış olabilirsiniz: Kredi ve kredi kartlarında yapılandırma nasıl olacak?


Patlıcanlı Kızartma Yemeği Nasıl Yapılıyor?
Genelde yaz aylarında sıkça tüketilen ve her evde hafta da bir kez pişirilen patlıcan birden çok yapılan seçenekleriyle herkesin severek tükettiği sebzeler arasında yer almaktadır. Patlıcan genelde kızartma. Közleme. Güveç, pilav gibi bir çok çeşidi yapılmaktadır. Bunlardan biri de Patlıcanlı Kızartma yemeğidir. Patlcıanlı kızartma yemeği şu şekildedir; ilk önce patlıcanlar alacalı şekilde soyulur ister küp küp ister ince uzun doğranarak tuzlu suda acısı çıksın diye bekletilir. Ardından yıkanıp kurutulur ve kızgın yağda kızartılır. Daha sonra kızaran patlıcan bir peçete üzerine alınır ve yağı süzüldükten sonra doğranan soğanların üzerine konur ve ardından kızaran patlıcanlar ilave edilir ardından biber, domates ve sarımsak ilave edilir. Damak tadına göre tereyağı veya zeytinyağı konularak kısık ateşte pişirilir. Yaz sebzesi olduğu için dilerseniz bir miktar su koyabilirsiniz. Çok az salçalı su ilavede edilebileceği de tarifler arasında yer almaktadır. Mis gibi pişen patlıcanlı kızartma yemeğinin yanına isteğe göre pirinç pilavı, bulgur pilavı ve yoğurt, cacık gibi mezelerle servis edilebilecektir. Her çeşidi yapılan patlıcan kızartmada, közleme de ve ana yemekte lezzetli sebzelerimizden biri olarak severek tüketilmektedir.

Kaynak: HATİCE KARACA