İnternette birçok kişi konkordato nedir? nasıl ilan edilir? Konkordato İlan Eden Firmalar Maaş Öder mi? sorularının cevabı araştırılıyor.

Konkordato Nedir?

Yenidoğan Bebek Çetesi hakkında iddianame hazırlandı Yenidoğan Bebek Çetesi hakkında iddianame hazırlandı

Konkordato, borçların ödenemediği zamanlarda mahkeme kararıyla mevcut borçların yeniden düzenleme yapılması için düzenlenen bir anlaşmadır. Bu düzenleme sayesinde borçlu taraf, borçlarını yeniden yapılandırabilir. Konkordato süreci başladığında, firmanın bazı normal faaliyetlerine sınır koyulabilir. Konkordato ilan edebilmek ve süreci başlatabilmek için mahkeme ve alacaklıların ortak bir karara varması gerekir. Konkordato, kaldırılan iflas erteleme sistemine alternatif olarak kullanılmaktadır.

Konkordato Ilan Eden Firmalar Maas Oder Mi1

Konkordato Nasıl İlan Edilir?

  • İlk olarak, konkordato sürecinin başlatılması için tarafların onayı alınır.
  • Taraflar, konkordato süreci için ikna olduktan sonra, gerekli belgelerle birlikte Asliye Ticaret Mahkemesi’ne başvurulur.
  • Mahkeme, sunulan belgeler ve tarafların durumunu değerlendirir.
  • Konkordato komiseri atanır ve süreci raporlar.
  • Komiserin raporu mahkeme tarafından incelenir. Konkordatonun onaylanması durumunda, borçlu taraf plan doğrultusunda işlemleri başlatır ve borçların belirtilen süreç içinde ödenmesini sağlar.

Konkordato İlan Eden Firmalar Maaş Öder mi?

Konkordato ilan eden bir firma maaş ödemede zorlanabilir. Ancak, çalışan maaşları Ücret Garanti Fonundan karşılanabilir. Ücret Garanti Fonunun ödeyebileceği maaş süresi genellikle 3 aydır. Üç ay sonunda çalışanın hâlâ maaş alacakları bulunuyorsa, çalışan icra takibi başlatabilir. Konkordato kararı bulunan işverenler, çalışanlarının maaşlarını ödeyebilmek için "İşçilik Alacak Belgesi" ile İŞKUR’a başvurarak maaşların Ücret Garanti Fonundan ödenmesini sağlayabilirler.

Kaynak: RÜZGAR RAMAZAN YEL