Kurban Bayramı’na sayılı günler kala teşrik tekbiri gündem oldu. Teşrik Tekbiri Ne Zaman Başlıyor? Teşrik Tekbiri Kaç Kez Getirilir? sorularının cevabını ziler için derledik.. 

Din İşleri Yüksek Kurulundan bayram namazı ile ilgili açıklama İhlas Haber  Ajansı


Teşrik Tekbiri Ne Zaman Başlıyor? 
Kurban Bayramı’nın yaklaşmasıyla birlikte teşrik tekbirinin birçok detayı araştırılmaya başlandı. Peki Teşrik Tekbiri Nedir? Diyanet Vakfın’dan edindiğimiz bilgilere göre Teşrik Tekbiri, Sözlükte “doğuya doğru gitmek; eti parçalayıp kayalar üzerine sererek güneşte kurutmak; yüksek sesle tekbir almak, bayram namazını kılmak için musallâya (müşerrak) çıkmak” anlamlarını taşıyor. Merak edilin Teşrik Tekbiri Ne Zaman Başlıyor? işte merak edilen tüm soruların cevabı haberimizin detayında sizlerle buluşuyor. Teşrik Tekbiri Ne Zaman Başlıyor? Teşrik Tekbiri, başlangıç ve bitiş vakitleri hususunda günümüze kadar gelen Ebû Yûsuf ile İmam Muhammed’in görüşlerine göre arefe günü sabah namazını ile başlayıp  bayramın dördüncü gününe kadar devam eder. 

5654890.jpg
Teşrik Tekbiri Kaç Kez Getirilir?
Kurban Bayramı'nın arefe günü sabah namazıyla başlayan Teşrik Tekbiri, bayramın 4. gününe kadar getirilir.  Bu zaman diliminde Teşrik Tekbiri 23 kere okunur.

Demiryollarında Türkiye nüfusunun iki katı yolcu taşındı Demiryollarında Türkiye nüfusunun iki katı yolcu taşındı

Çamlıca Cami'nde Bayram namazı coşkusu
Teşrik Tekbiri Nasıl Getirilir ve Anlamı Nedir? 
Arefe günü sabah namazından bayramın dördüncü günü ikindi namazına kadar teşrik tekbiri getirmek, kadın erkek her Müslümana vaciptir. Peki Teşrik Tekbiri

Çamlıca Cami'nde bayram namazı coşkusu İhlas Haber Ajansı

Nasıl Getirilir ve Anlamı Nedir? 
Teşrik Tekbiri: Allâhü ekber, Allâhü ekber, lâ ilâhe illallâhü vallâhü ekber, Allâhü ekber ve lillâhi'l-hamd.
Teşrik Tekbiri’nin Anlamı: Allah en büyüktür, Allah en büyüktür. Allah'tan başka ilâh yoktur. Allah en büyüktür, Allah en büyüktür. Hamd Allah'a mahsustur.

Kaynak: RÜZGAR RAMAZAN YEL