Kurban ibadetini yerine getiren vatandaşlar kurban Namazı Var mıdır? Kurban Namazı nasıl kılınır? Kurban Namazı kaç rekattır? Kurban Namazı bayramın kaçıncı gününe kadar kılınmalıdır? sorularının cevaplarını haberimizde bulabileceksiniz.

Diyanet İşleri Başkanlığına bağlı Din İşleri Yüksek Kurulu kurban namazı diye bir namazın olmadığını böyle bir namazın dini bir gereklilik olduğu düşüncesinin yanlış olduğunu açıkladı. Din İşleri Kurulu böyle bir ibadet yapma imkanına kavuştuğu için Allah’a şükretmek anlamında iki rekat nafile namazı kılması önerisinde bulunuyor.

Müminlerin Allah’a olan sevgi ve bağlılıklarını artırmaya, ruhen ve bedenen huzur bulmalarına vesile olan nafile namazının ne zaman kılınması gerektiğiyle ilgili herhangi bir kriter bulunmamakla birlikte kerahet vakitlerine dikkat edilmesi önemlidir.

Farz ve sünnet namazların dışında kıldıkları nafile namaz çeşitleri; Teheccüd Namazı, Yolculuk Namazı, Tevbe Namazı, Tesbih Namazı, İstihare Namazı, Kuşluk Namazı, Evvabin Namazı, İşrak Namazı şeklindedir.

Kadınlar daha uzun yaşamanın sırrını 'kadın dırdırına' bağladı Kadınlar daha uzun yaşamanın sırrını 'kadın dırdırına' bağladı

Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed'in (SAV)’in uygulamaları ve hadislerde belirtilen örnekler doğrultusunda bazı nafile namazları 2 rekât olarak kılınırken, bazıları ise 4, 6, 8, 10, 12, hatta 20 rekât olarak kılınabilir.

Nafile Namazı Şu Şekilde Kılınır?

Niyet: Nafile namaz kılmadan önce kalben “Niyet ettim Allah rızası için iki rekat şükür namazı kılmaya” diyerek niyet edilir.

Takbir: Niyet sonrası eller kaldırılarak “Allahu Ekber” denilerek Subhaneke okunur ve besmele çekilir.

Fatiha ve Sure: Her rekâtta Fatiha suresi ve bir sure okunur.

Rükû, Secde, Ka’de : Farz namazlarda olduğu gibi rükû, secde ve ka’deler yapılır.

Selam: Rükû, Secde, Ka’de sonrasında son oturuşta ettahiyyatü, salli, barik ve Rabbena duaları okunur ardından selam verilir.

Kaynak: RÜZGAR RAMAZAN YEL