Üniversite eğitimine adım atan binlerce öğrenci, 2024-2025 eğitim yılı için KYK burs ve kredi başvurularının ne zaman başlayacağını merakla bekliyor. Gençlik ve Spor Bakanlığı (GSB) tarafından duyurulacak başvuru tarihleri, öğrencilere maddi destek sağlayarak eğitim süreçlerine katkıda bulunacak. Peki, KYK burs/kredi başvuruları ne zaman başlayacak?

KYK Burs/Kredi Başvuruları Ne Zaman Başlıyor?
Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) burs ve kredi başvurularının, geçtiğimiz yıl olduğu gibi Ekim ayı içinde başlaması bekleniyor. Geçtiğimiz yıl başvurular 12-19 Ekim tarihleri arasında yapılmıştı. 2024-2025 başvuru tarihlerinin de ÖSYM'nin üniversite yerleştirme işlemlerinin tamamlanmasının ardından duyurulması öngörülüyor. GSB veya KYK tarafından yapılacak resmi açıklamaları takip ederek başvuru süreci hakkında güncel bilgilere ulaşabilirsiniz.

Pepsi Markası Hangi Ülkeye Ait? Pepsi Markası Hangi Ülkeye Ait?

Kyk Burs Ve Kredi Basvurulari 2024 2025 Ne Zaman Baslayacak Kyk Burs Ve Kredi Basvurulari Nasi1

KYK Burs Başvurusu Nasıl Yapılır?
KYK burs ve kredi başvuruları her yıl belirlenen tarihler arasında e-Devlet sistemi üzerinden gerçekleştirilmektedir. Başvuru yapabilmek için öğrencilerin e-Devlet şifresi sahibi olmaları gerekmektedir. Şifresi olmayan öğrenciler, PTT şubelerinden şifre temin edebilir veya internet bankacılığı, e-imza, mobil imza ve T.C. kimlik kartı ile giriş yapabilirler.

Başvuru sürecinde öğrencilerden ekonomik, sosyal ve eğitim durumlarına ilişkin bilgiler talep edilmektedir. Bu bilgiler kamu kurumları aracılığıyla doğrulanarak değerlendirmeye alınır. Bütçe imkanları doğrultusunda belirlenen sayıda öğrenciye burs verilirken, diğer öğrencilere ise öğrenim kredisi imkanı sunulmaktadır.

KYK burs/kredi başvuruları için e-Devlet üzerinden yapılacak açıklamaları takip edebilirsiniz.

Kaynak: HABER MERKEZİ