Karaman İl Millî Eğitim Müdürlüğü, Liselere Geçiş Sistemi (LGS) tercih döneminde öğrencilere rehberlik etmek üzere Tercih Danışmanlığı Birimleri oluşturmuştu. Bu birimlerin etkin ve verimli bir şekilde çalışabilmesi için Karaman İl Millî Eğitim Müdürlüğü Konferans Salonu'nda kapsamlı bir bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

Toplantıya, Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Şubesinden sorumlu İl Millî Eğitim Müdür Yardımcısı Abdurrahman Kurt başkanlık etti. Kurt, açılış konuşmasında tercih danışmanlığının önemine dikkat çekerek, şunları söyledi: "Sevgili meslektaşlarım, LGS tercih süreci öğrencilerimiz için büyük bir önem taşımaktadır. Onların geleceğini şekillendiren bu süreçte, doğru yönlendirme ve bilgilendirme büyük bir role sahiptir.” dedi.

“Tercih Danışmanlığı Birimleri olarak bizler, öğrencilerimizi en iyi şekilde tanımalı ve onlara uygun eğitim kurumlarını, alanları, dalları ve meslekleri belirlemede yardımcı olmalıyız.” diyerek konuşmasını sürdüren Müdür Yardımcısı Kurt, “Bu nedenle, siz değerli rehber öğretmenlerimizin ve psikolojik danışmanlarımızın katkıları son derece kritiktir. Öğrencilerimizin sadece akademik değil, aynı zamanda sosyal ve kültürel alanlarda da gelişimlerini desteklemeliyiz. Bu doğrultuda, bugün burada bir araya gelerek, karşılaşabileceğimiz zorlukları ve çözüm önerilerini tartışacağız. Hepinize katılımınız için teşekkür ederim.” diye konuştu.

Toplantıda, rehber öğretmenler ve psikolojik danışmanlar, LGS tercihleri ve yöneltme çalışmaları kapsamında bireyi tanıma ve bilgi verme hizmeti sunmanın önemini ve bu süreçte kullanılacak yöntem ve teknikleri tartıştılar. Ayrıca, öğrencilerin ilgi ve yeteneklerine uygun okul, alan, dal, staj, iş, meslek ve sosyal-kültürel etkinliklere yönlendirilmesi konularında bilgi alışverişinde bulunuldu.

Yıldız Ailesinin Acı Kaybı Yıldız Ailesinin Acı Kaybı

Toplantı, karşılıklı soru-cevap bölümüyle sona erdi. Katılımcılar, LGS tercih sürecinde daha etkin bir rol alabilmek adına bilgilendirildikleri için memnuniyetlerini dile getirdiler.

Kaynak: BÜLTEN