Türkiye’de yaş sebze ve meyve üretiminde ilk sıralarda yer alan Mersin’de yılda 1 milyon tondan fazla üretimi gerçekleştirilen limonda hasat başladı. 100 bin dekarlık alanla en çok üretimin yapıldığı içim limonun başkenti olarak anılan Erdemli ilçesinde işçiler bahçelere girerek hem iç hem dış piyasaya gönderilmek üzere kesime geçti. Tek tek kesilen limonlar, küfelerle taşınıp kasalara doldurularak ayrıştırma alanlarına sevk edildi. Erdemli Belediye Başkanı Mustafa Kara da ilk hasada katılarak hem limon kesimi yaptı hem de işçilere baklava ikram etti.

Yılda 1 milyon tondan fazla üretiliyor: Limonun başkentinde hasat başladı

Bahçede limonlardan mayer cinsinin 8 TL ve enterdonat cinsinin ise 13 ile 15 TL arasında alıcı bulduğu belirtildi. Erkenci cins limonların hasadının yaklaşık 2 ay devam edeceği daha sonra ise depoluk olan tescilli ’lamas’ ile ’küt dikenli’ cinsine geçileceği belirtildi. Her sezon Eylül ayıyla başlayan sezonun Nisan ayına kadar sürdüğü, kadınların yoğun olarak çalıştığı işçiler geçimini toplama, ayrıştırma ve paketleme işlerinde çalışarak sağladığı belirtildi.

Yılda 1 milyon tondan fazla üretiliyor: Limonun başkentinde hasat başladı

"Dünyanın dört bir tarafında limon ihracatı yapıyoruz"

Türkiye hava savunmada kaçıncı? Türkiye hava savunmada kaçıncı?

Türkiye’nin limon üretiminde Mersin’in ilk sırada yer aldığını belirten Erdemli Belediye Başkanı Mustafa Kara, "Mersin’de ve limonun başkenti Erdemli’mizde hasat dönemi başladı. Erdemli’den hem iç piyasaya hem de dünyanın dört bir tarafında limon ihracatı yapıyoruz. Bu durum hem ülke hem de bölgemize ciddi bir ekonomik katkı sağlıyor" dedi.

Kaynak: İHA