Peki Maklubenin Yanına Ne Yemek Yapılır?  ve Maklube hakkında merak edilen birçok soruyu sizler için haberimizin detayında yer verdik..

Maklubenin Yanina Ne Yemek Yapilir2
Maklube Nasıl Yapılır? 

Maklube, Suriye, Irak, Filistin ve Ürdün gibi Levant ülkelerinde sıklıkla yapılan ve Türkiye'nin Siirt ve Mardin gibi Arap nüfusunun yoğun olduğu bölgelerinde de tercih edilen bir yemektir. Osmanlı mutfağının zengin lezzetlerinden biri olan Maklube, damaklarda unutulmaz bir tat bırakıyor. Peki, Maklube nasıl yapılır? İşte detaylar!


Malzemeler:

• 3 orta boy patlıcan
• 4 bardak Derviş Pirinci
• 1 çay kaşığı karabiber
• 1 çay kaşığı yenibahar
• Tuz
• 6 bardak kaynamış su
• Yarım kilo kuşbaşı et (kuzu veya dana)
• 1 tatlı kaşığı eritme köy tereyağı

Rüyada Kara Yılan Görmek Ne Anlama Gelir? Rüyada Kara Yılan Görmek Ne Anlama Gelir?


Yapılışı:

1. Etin Hazırlanması: Kuşbaşı etler bir tencereye konularak üzerine su eklenir ve pişirilir. Et suyunu çekince, biraz eritme köy tereyağı eklenerek kavrulur. Üzerine karabiber ve yenibahar eklenir.
2. Patlıcanların Hazırlanması: Patlıcanlar alacalı soyulup boyuna dilimlenir. Doğranan patlıcanlar, naturel sızma zeytinyağında kızartılır. Kızartılan patlıcanlar, tencerenin dibine dizilir.
3. Pirinçin Eklenmesi: Kavrulan etler, kızartılan patlıcanların üzerine yerleştirilir. Daha önce 10 dakika tuzlu ve kaynar suda bekletilen Derviş Pirinç süzülerek tencereye eklenir.
4. Pişirme Süreci: Üzerine tuz ve 6 bardak kaynamış su eklenir. Karışım kaynadıktan sonra kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirilir.
5. Demleme: Yarım saat demlendikten sonra, yuvarlak bir tepsiye ters çevrilerek servis yapılır.

Maklubenin Yanina Ne Yemek Yapilir1

Maklubenin Yanına Ne Yemek Yapılır? 

Göz alıcı sunumu ve zengin içeriği ile Maklube, hem lezzeti hem de görselliği ile sofraların vazgeçilmez bir parçası haline gelmiştir. Peki Maklubenin Yanına Ne Yemek Yapılır? işte detaylar.. Et ve sebzelerin bir arada bulunduğu Maklube yemeği, genellikle yanına salata ve yoğurt ile servis edilmektedir.

Kaynak: HABER MERKEZİ