Son dönemlerde özellikle çocuklarda sık rastlanan rahatsızlıklardan biri olan Maymun Çiçeği Hastalığıyla alakalı merak edilen sorulardan Maymun Çiçeği Hastalığı Belirtileri Nelerdir? Maymun Çiçeği Virüsü Nasıl İyileşir? Maymun Çiçeği Hangi Yolla Bulaşır? Maymun Çiçeği En Çok Kimlerde Görülür? Detaylar haberimizde…

Çiçek aşısı, maymun çiçeğine karşı yüzde 85 koruyor İhlas Haber Ajansı


Maymun Çiçeği Hastalığı Belirtileri Nelerdir?
Son dönemlerde bir çok insanın şikayetlerinin çoğaldığı ve ilk belirtileri genellikle ateş, halsizlik ve baş ağrısı olarak görünen ve kas ağrıları ve sertleşme yaygın ve  lenf bezlerinde şişme olsuğu aynı zamanda veya bir kaç gün sonra kaşınan ağrı veren kızarıklıklar oluşan bir hastalık türü olarak bilinmektedir. Kızarıklık olan bölgelerin kesecikler oluşması sonucu kuruyan ve daha sonra bu kurulukla dökülen rahatsızlıktır.

Maymun çiçeği virüsü Macaristan'a sıçradı İhlas Haber Ajansı

Genellikle  orta ve batı Afrika'da rastlanıldığı bilinen Maymun Çiçeği Hastalığı bulaşma riski de yüz yüze konuşma esnasında nefes alıp verilirken, cinsel yolla, uzun süreli yakın temas ile birlikte solunum damlacıklarının yayılmasıyla yatak örtüleri gibi eşyalarla temas olması ve anneden bebeğe bulaşma, gebelik ve doğum sırasında ve sonrası yakın temasla da çocuklara bulaşabileceği de uzmanlar tarafından açıklanmıştır.

Maymun çiçeği virüsü İsviçre'ye sıçradı

Samsun'da sağlık çalışanı 22 yaşındaki genç kız evinde ölü bulundu Samsun'da sağlık çalışanı 22 yaşındaki genç kız evinde ölü bulundu

Günümüz de çok sık araştırılan hastalık çeşitlerinden olan maymun çiçeği hastalığına karşı ise virüsü taşıyabilecek hayvanlardan kaçınılmalı, hasta olan biri ile temas edildiyse mutlaka eller sık sık sabun ve suyla yıkanmalı veya alkol bazlı el dezenfektan ile temizlenmelidir. Aşı olmanın da kesin çözümler arasında yer aldığı ve Virüsün belirtilerini gösteren kişilerden uzak durulmalı,  bilhassa cilt temasından kaçınılması gerekildiği hasta olduğunu bilinen kişinin yatak takımlarına, havlularına veya giysilerine dokunulmaması gerekildiği de uzmanlar tarafından uyarılan konular arasındadır.

Kaynak: HATİCE KARACA