Erkanların sevilen yüzü ve sosyal medyadaki hakkında çıkan haberlerle gündemden düşmeyen ve yeniden ekranlara dönecek olan Mehmet Ali Erbil’in hayatı merak konusu oluyor. Kullanıcıların merak ettiği konular arasında da Mehmet Ali Erbil Iraklı mı? sorusu araştırılan konular arasında yer aldı. Peki Mehmet Ali Erbil kimdir? Mehmet Ali Erbil Iraklı mı? sorularının detayları haberimizde…

Mehmet Ali Erbil Irakli Mi2 (1)

Oktay Kaynarca Kimdir? - Oktay Kaynarca Ben Türkiyeliyim Olayı Sonrası Ne Dedi? -  Oktay Kaynarca Evli mi? Oktay Kaynarca Kimdir? - Oktay Kaynarca Ben Türkiyeliyim Olayı Sonrası Ne Dedi? - Oktay Kaynarca Evli mi?

Mehmet Ali Erbil Kimdir?

Mehmet Ali Erbil, 8 Şubat 1957'de İstanbul'da doğdu. Tiyatro ve sinema sanatçısı Saadettin Erbil'in oğlu olan Mehmet Ali Erbil'in kökeni, dedesi Kürt Şeyh Es'ede Erbili'nin Irak'ın Erbil ilinden gelmektedir. Ailesiyle birlikte İstanbul'a göç ettikten sonra, ilk ve orta öğrenimini Ankara ve Balıkesir'de tamamladı. Eğitim üniversite eğitimini Ankara Devlet Konservatuvarı Tiyatro Yüksek Bölümü'nde tamamlamasının ardından Devlet Tiyatrosu'nda kariyerine başlamış oldu.

Mehmet Ali Erbil Irakli Mi2 (3)

Erbil, televizyon kariyerine TRT'de Derya Baykal ile birlikte 'Metronom' programıyla adım attı. Özel kanalların yaygınlaşmasıyla birlikte Kanal 6, InterStar, ATV ve Show TV gibi platformlarda çeşitli programlar sundu. Sinema kariyerinde İlyas Salman ile başrolü paylaştığı "Uyanıklar Dünyası" filmiyle dikkat çekti. ATV'de sunuculuğunu yaptığı "Ya Şundadır Ya Bundadır" programı, RTÜK nedeniyle kısa süreliğine yayından kaldırıldı. "Şıpsevdi" ve "Aşkım Aşkım" gibi dizilerde rol aldı ve "Tatlı Kaçıklar" ile büyük başarı elde etti. Uzun yıllar boyunca "Çarkıfelek" yarışmasını sundu ve TV8'de "Aşka Gel" programını hazırladı.

Kişisel hayatında Muhsine Şehnaz Kamiloğlu, Nergis Kumbasar, Sedef Altuntaş ve Tuğba Coşkun ile evlilikler yaşayan Erbil'in üç çocuğu bulunmaktadır. Sağlık sorunlarıyla mücadele eden Erbil, Kaçış Sendromu'ndan etkilenmiş ve tedavi görmüştür.

Mehmet Ali Erbil Irakli Mi2 (2)-1

Mehmet Ali Erbil Iraklı mı?

Mehmet Ali Erbil, 8 Şubat 1957'de İstanbul'da doğdu. Tiyatro ve sinema sanatçısı Saadettin Erbil'in oğlu olan Mehmet Ali Erbil'in kökeni, dedesi Kürt Şeyh Es'ede Erbili'nin Irak'ın Erbil ilinden gelmektedir.

Kaynak: İHA