Arama motorlarında sıkça aratılan Mesut Pezeşkiyan kimdir ? Mesun Pezeşkiyan kaç yaşında? sorularının cevabı haberimizde...

Mesut Pezeşkiyan Kimdir ve Kaç Yaşında?

Mesut Pezeşkiyan, 29 Eylül 1954 tarihinde İran'ın Mahabad şehrinde dünyaya gelmiştir ve şu anda 69 yaşındadır. Babası İranlı Türk, annesi ise İranlı Kürt kökenlidir. Pezeşkiyan, 2001-2005 yılları arasında İran Cumhurbaşkanı Muhammed Hatemi'nin sağlık bakanı olarak görev yapmıştır. Ayrıca İran'ın 8., 9., 10. ve 11. meclislerinde milletvekilliği yapmış ve 2016-2020 yılları arasında meclis başkan yardımcılığı görevini üstlenmiştir.

Mesut Pezeskiyan Kimdir Ve Kac Yasinda1

Kalp cerrahisi alanında eğitim görmüş olan Pezeşkiyan, Tebriz Tıp Bilimleri Üniversitesi'nde rektörlük yapmış ve halen bu üniversitenin akademik kadrosunda yer almaktadır. İran'ın kuzeyinde yer alan Tebriz Tıp Bilimleri Üniversitesi, ülkenin saygın eğitim kurumlarından biridir.

Türkan Şoray Yüzünde Estetik Var Mı? Türkan Şoray Yüzünde Estetik Var Mı?

Reformist kimliğiyle bilinen Pezeşkiyan, 2021 yılında İran Cumhurbaşkanlığı için adaylık başvurusunda bulunmuş ancak Anayasayı Koruyucular Konseyi tarafından veto edilmiştir..

Kaynak: RÜZGAR RAMAZAN YEL