Basit bir rahatsızlık olarak görülen Mide Üşütmesi, hem yaz hem de kış mevsiminde karşımıza çıkmaktadır. Peki Mide Üşütmesi Ne Kadar Sürer? Mide Üşütmesinin Belirtileri Nelerdir? gibi merak edilen soruların cevabı haberimizin detayında sizlerle...

Avrupa Hastalık Önleme ve Kontrol Merkezi: "Omicron 2022'de Avrupa'da  baskın mutasyon olabilir" İhlas Haber Ajansı

Uzmanı uyardı her 8 kadından biri risk taşıyor Uzmanı uyardı her 8 kadından biri risk taşıyor

Mide Üşütmesinin Belirtileri Nelerdir?
İnsanlar arasında mide gribi ya da mide üşütmesi olarak bilinen gastroenterit hem yaz mevsiminde hem de kış mevsiminde insanların yaşadığı bir hastalık türüdür. Peki mide üşütmesi neden olur ve belirtileri nelerdir. İşte sizler için araştırıp derledik.  Mide Üşütmesi, bulaşıcı bir bağırsak enfeksiyonu olarak karşımıza çıkıyor. Mide üşütmesi genelde yiyecek ya da su tüketimi yoluyla bulaşıyor.

Prof. Dr. Şevket Özkaya: 'Ne grip ne Covid-19, süper enfeksiyon' İhlas  Haber Ajansı

Mide üşütmesi; sulu ishal, karın krampları, bulantı, kusma ve bazen de ateş ile seyreden bir hastalık. Şu son zamanlarda daha sık görülen mide üşütmesinin belirtileri birçok kişi tarafından merak edilip araştırılıyor. Peki Mide Üşütmesinin Belirtileri Nelerdir? işte haberimizde. Mide üşütmesinin belirtileri arasında sulu ishal, karın ağrısı, karında kramplar ve hafif ateş yaygın olarak görülüyor. Sebebe bağlı olarak, mide üşütmesi belirtileri enfeksiyondan sonraki bir ila üç gün içinde ortaya çıkabilir ve hafif ya da şiddetli olabilir.

Sonbahar yorgunluğu hastalık habercisi olabilir İhlas Haber Ajansı
Mide Üşütmesi Ne Kadar Sürer?
Mide ağrısı, bulantısı, ishal ve kusma gibi belirtileri olan mide üşütmesi, günlerce yataktan kalkamamanıza neden olabilir. Peki insanları bu kadar etkileyen mide üşütmesi ne kadar sürüyor. Yetişkinler gibi çocuklarda da görülen mide üşütmesi, herkes de farklı gün süresince değişebiliyor. mide üşütmesi genel de 1 veya 3 gün sürebiliyor.

Kaynak: RÜZGAR RAMAZAN YEL