Karaman Aktekke 15 Temmuz Demokrasi Meydanı’na Ankara Emniyet Genel Müdürlüğü Trafik Başkanlığı’ndan gelen Mobil Trafik Eğitim Tırında ilkokul öğrencilerine önce teorik eğitim verilip daha sonra meydanda oluşturulan trafik eğitim sahasında çocuklara uygun araçlar ile uygulamalı trafik eğitimi verildi. 

Mobil Trafik Egitim Tiri Karamana Geldi1

“Türkiye'yi dolaşıyoruz”

Trafik eğitimlerini veren polis memuru Semih Demirel, “İçişleri Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı ve TRT Genel Müdürlüğü'nün ortak projesiyle mobil trafik eğitim tırlarımızla Türkiye'yi dolaşıyoruz. Mobil trafik tırlarımızın içinde öncelikle teorik eğitimler veriyoruz. 'Trafik nedir? Trafikte insanların rolleri nelerdir? Yaya geçitleri, emniyet kemeri kullanımı' gibi konularda bilgiler sunuyoruz. Ardından çocuklarımızı dışarı alıyoruz ve parkurda uygulamalı eğitimler vererek trafik bilincini aşılamaya çalışıyoruz” diye konuştu.

Mobil Trafik Egitim Tiri Karamana Geldi10

“Bize kitap hediye ettiler”

Eğitim sonrasında konuşan ikinci sınıf öğrencisi Muhammed, “Öğretmenimiz bizi buraya getirdi. Tıra girdik sonra bize kitap hediye ettiler. Okuldan buraya geldik ve okumayı çok seviyorum” dedi.

Karaman nöbetçi eczane bugün: Karaman’da 24 Eylül 2024 Salı Günü Hangi Eczaneler Nöbetçi? Karaman nöbetçi eczane bugün: Karaman’da 24 Eylül 2024 Salı Günü Hangi Eczaneler Nöbetçi?

Ankara'dan Karaman'a gelen tırla miniklere trafik eğitimi verildi Foto Galeri: Ankara'dan Karaman'a gelen tırla miniklere trafik eğitimi verildi

Mobil Trafik Egitim Tiri Karamana Geldi12

“Trafik kurallarını öğrendim”

İkinci sınıf öğrencisi Ayşenaz ise , “Trafik kurallarını öğrendim. Büyüklerimize de öğretmemiz gereken trafik kurallarını öğrendim. Trafikte 18 yaşından küçük çocuklar ön koltuğa oturmamalı ve araba sürmemesi gerekiyor” diye konuştu.

Mobil Trafik Egitim Tiri Karamana Geldi14

Etkinlik sonrasında etkinliğe katılan öğrencilere Trafik Boyama Kitabı hediye edildi ve etkinlik hatıra fotoğrafı çekilmesiyle sona erdi.

Mobil Trafik Egitim Tiri Karamana Geldi15

Kaynak: MEHMET AKİF ORHAN