Önce TOKİ sonra Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı olarak görev yapan  ve 31 Mart 2024 tarihinde gerçekleştirilecek olan yerel seçimlerde AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı adayı olarak gösterilen Murat Kurum hakkında Murat Kurum’un babası Nereli , Murat Kurum kimdir? Murat Kurum Aslen Nereli şeklinde sorular sorulmaya devam ediyor. Peki Murat Kurum’un Babası Nereli? Detaylar haberimizde...

Fotoğraf açıklaması yok.

Murat Kurum Kimdir?

Murat Kurum, 7 Mayıs 1976 tarihinde Ankara'nın Çankaya ilçesinde dünyaya geldi. Babası memur, annesi ev hanımıydı. Kurum, Ankara'da ilk ve orta öğrenimini tamamladıktan sonra Konya Selçuk Üniversitesi'nde İnşaat Mühendisliği okudu. Ardından Okan Üniversitesi'nde kentsel dönüşüm alanında yüksek lisans yaptı. Mardin'e babasının tayini çıkınca ilkokulu Mardin Atatürk İlkokulu'nda tamamladı. Daha sonra Ankara Seyranbağları İlkokulu'nda devam ettiği ilk öğrenimini, ortaokul ve liseyi Kocatepe Mimar Kemal Lisesi'nde tamamladı.

Gıda mühendisliği kazanmasına rağmen inşaat mühendisliği okumak için tekrar sınava girdi ve 1999'da Selçuk Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümü'nden mezun oldu. 1999-2005 yılları arasında Türkiye'nin farklı bölgelerinde şantiyelerde çalıştı; bu dönemde 2016'da FETÖ bağlantısı nedeniyle kapatılan GESTAŞ'ta şantiye şefi olarak görev yaptı. 2005 yılında TOKİ'de Uygulama Daire Başkanlığı'nda uzman olarak çalıştı.

Turkcell milletvekili 50 gb tarifesi nedir? Turkcell milletvekili 50 gb tarifesi nedir?

Murat Kurum kimdir ve aslen nerelidir? Murat Kurum'un eğitimi ve hayatına  ilişkin bilgiler... - Haber 7 BİYOGRAFİ

2006-2008 yılları arasında TOKİ İstanbul Uygulama Daire Başkanlığı Avrupa Yakası Uygulama Şube Müdürü, 2009-2018 yılları arasında T.C. Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı İştiraki Emlak Konut GYO AŞ Genel Müdürü olarak görev aldı. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı görevinden ayrılmasının ardından 2023 Türkiye genel seçimlerinde AK Parti'den İstanbul Milletvekili seçildi ve TBMM Çevre Komisyonu Başkanlığı'na getirildi. 2024 Türkiye yerel seçimlerinde AK Parti'den İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı adayı oldu.

Bakan Kurum'dan işletme sahiplerine sevindirici haber İhlas Haber Ajansı

Murat Kurum'un Babası Nereli?

Ankara' doğan Murat Kurum'un babası Mehmet Kurum aslen Konya Karapınar  ilçesinin Akçayazı köyündendir. Annesi Satı Kurum ise Ankara'nın Kızılcahamam ilçesinin Belpınar köyündendir.

Kaynak: Eda Şahintürk