Arama motorlarının ve sosyal medyanın aranan yüzü ünlü oyuncu Nesrin Cavadzade Kimdir? Nesrin Cavadzade Nasıl Ünlü Oldu? Nesrin Cavadzade Kaç Dil Biliyor? Gibi sorular en sık aranan sorular arasında yer alıyor. Tüm detay haberlerimizde…

Nesrin Cavadzade Kimdir Nesrin Cavadzade Nasil Unlu Oldu Nesrin Cavadzade Kac Dil Biliyor (1)

Nesrin Cavadzade Kimdir?

30 Temmuz 1982 tarihinde Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de doğan ve Türkiye'ye 1993 yılında 11 yaşındayken gelen Nesrin Cavadzade, Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi Sinema ve Televizyon Bölümünden mezun oldu. Mezuniyetinin ardından iki yıl boyunca Tekand Studio Oyuncuları'nda oyunculuk eğitimi aldı. Bilim insanı Mirmemmed Cavadzade’nin torunudur.

Nesrin Cavadzade Kimdir Nesrin Cavadzade Nasil Unlu Oldu Nesrin Cavadzade Kac Dil Biliyor (3)

Nesrin Cavadzade Nasıl Ünlü Oldu?

Yıldız Tilbe kaç torunu var? Yıldız Tilbe kaç torunu var?

Üniversiteden sonra, Yersiz Yurtsuz dizisinde başrolü üstlenerek televizyon dünyasına adım atan Cavadzade, projeden sonra aynı zamanda dizinin de yönetmeni olan Cemal Şan'ın Aşk Üçlemesinin ikinci filmi olan "Dilber'in Sekiz Günü’nde başrolde yer aldı. Bu filmdeki performansıyla Erzurum, Bursa ve Ankara Film Festivallerinde "En İyi Kadın Oyuncu" ödüllerine layık görüldü. Bu başarıyla birlikte Cem Şan tarafından yönetilen Acı Filmi rol alarak izleyicilerden büyük övgüler aldı. Sinema kariyeri hariç Samanyolu, Al Yazmalım televizyon projelerinde yer aldı.Hasan Tolga Pulat’ın yönetmenliğinde Güzel Günler Göreceğiz filminde Anna karakterine hayat veren Nesrin Cavadzade, 48.Antalya Altın Portakal Film Festivali'nde "En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu", 23. Ankara Uluslararası Film Festivali'nde ise "En İyi Kadın Oyuncu" ödüllerini kazandı. Ayrıca 2014 yılında Kutluğ Ataman'ın Kuzu filminde ve Erol Mintaş'ın ilk uzun metrajı Annemin Şarkısı filminde rol aldı ve Kuzu ile 51. Altın Portakal Film Festivali'nde "En İyi Kadın Oyuncu" ödülünü kazandı. Son olarak, 2015 yılında Çanakkale Harbi'ni anlatan Son Mektup filminde rol aldı. Televizyon kariyerinde ise 2012 yılında "Ağır Roman’ın televizyon uyarlaması olan Ağır Roman Yeni Dünya dizisinde "Kara Leyla" rolüyle dikkat çekti. 2019-2021 yılları arasında FOX'ta yayımlanan Yasak Elma dizisinde "Şahika Ekinci" karakterini canlandırdı. 20 25 bölüm civarında Üç Kuruş dizisinde de Bahal Yöndel Çaka karakterini canlandırdı.

Nesrin Cavadzade Kimdir Nesrin Cavadzade Nasil Unlu Oldu Nesrin Cavadzade Kac Dil Biliyor (2)

Nesrin Cavadzade Kaç Dil Biliyor?

Nesrin Cavadzade, Türkçe ile birlikte İngilizce, Fransızca, Rusça ve İspanyolca dillerini konuşmaktadır.

Kaynak: R. Rüzgar Yel