İsrail'de hareketli saatler yaşanıyor. Lübnan'dan yönlendirilen bir insansız hava aracı (İHA), hedefinde  İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun Sezariye'deki evi vardı. Saldırıda herhangi bir can kaybı yaşanmazken, evde hasar meydana geldi. İsrail basınına yayın yasağı getirilirken, ABD medyasında Hamas lideri Yahya Sinwar’ın cenazesinin pazarlık kozu olabileceği iddiası gündeme geldi. İşte olayın tüm detayları...

Netanyahu'nun Evine İHA Saldırısı

Lübnan'dan fırlatılan İHA, Netanyahu'nun Sezariye'deki tatil konutuna isabet etti. Başbakanlık ofisi tarafından yapılan açıklamada, Netanyahu ve eşi Sara'nın saldırı sırasında evde olmadığı belirtildi. Ayrıca saldırıda can kaybı yaşanmadığı ve evde hasar oluştuğu bildirildi. İsrail ordusu tarafından yapılan bir diğer açıklama ise, Lübnan'dan yönlendirilen toplam üç İHA aracını ikisinin düşürüldüğünü duyurdu.

Netanyahunun Evi Iha Saldirisinda Hedef Alindi Abdden Yahya Sinwar Iddiasi Evi Hasar Aldi3

İsrail Ordusundan Lübnan'a Tahliye Çağrısı

İsrail Savunma Kuvvetleri, Lübnan'ın güneyindeki Beyrut'un Dahiye bölgesinde yaşayan halka acil tahliye çağrısı yaptı. Özellikle Hizbullah’a ait olduğu iddia edilen tesislerin yakınlarında bulunanlar için uyarılar yayınlandı. İsrail, bu bölgede kısa süre içinde askeri operasyonlar düzenlemeyi planlıyor.

ABD Medyasından Yahya Sinwar İddiası

ABD'nin önde gelen medya kuruluşu CNN, İsrail’in saldırısında öldürülen Hamas lideri Yahya Sinwar’ın cenazesinin pazarlık kozu olabileceğini iddia etti. İddiaya göre, Sinwar’ın cenazesine karşılık, Hamas'ın elinde tuttuğu İsrailli rehinelerin serbest bırakılması istenebilir. Bu konu, bölgedeki gerilimi daha da artırabilir.

Nişanda Erkek Tarafı Ne Yapar? Nişanda Erkek Tarafı Ne Yapar?

Netanyahunun Evi Iha Saldirisinda Hedef Alindi Abdden Yahya Sinwar Iddiasi Evi Hasar Aldi1

İsrail ile Hizbullah Arasında Yoğun Çatışmalar

Hizbullah, İsrail’in kuzeyine yönelik kapsamlı roket saldırıları gerçekleştirdi. Safed ve Hayfa gibi kentlerdeki askeri üsler hedef alındı. İsrail Savunma Kuvvetleri, sabah saatlerinden itibaren Hizbullah tarafından 180 roket fırlatıldığını ve bunların bir kısmının etkisiz hale getirildiğini duyurdu. Açıklamaya ek olarak Akka yakınlarındaki  gerçekleştirilen bir saldırıda ağır yaralanan bir İsrailli hayatını kaybetti, dokuz kişi ise yaralandı.

Netanyahu'dan Sert Açıklama

Netanyahu, evine yönelik hedeflenen, İHA saldırısının ardından yaptığı açıklamalarda, kendisini caydıracak hiçbir şeyin olmadığını vurguladı. İsrail'in güvenliğini sağlama konusundaki kararlılığını vurgulayan Netanyahu, bölgede tansiyonun daha da yükseleceğinin sinyallerini verdi.

 Lübnan’dan fırlatılan İHA’lar ve roketlerle tırmanan gerilim, bölgedeki çatışmaları daha da körüklüyor. Yahya Sinwar’ın cenazesi ise yeni bir pazarlık aracı olabilir. İsrail, bu süreçte güvenliğini artırırken, Hizbullah ile olan çatışmalar devam ediyor.  

Kaynak: RÜZGAR RAMAZAN YEL