Organik arıcılık mesleği, doğal yaşama yönelimin artmasıyla birlikte giderek daha fazla ilgi çekiyor. Tarım ve Orman Bakanlığı'nın bu alanda faaliyet gösteren yetiştiricilere yönelik desteği, Resmi Gazete'de yayımlanan tebliğ ile 1 Ocak 2024 tarihinden itibaren yürürlüğe girdi. Bu kapsamda, organik arıcılık yapan yetiştiricilerin destek ödemelerinden yararlanabilmesi için belirli şartlar ve başvuru sürecine dikkat etmeleri gerekiyor.

O Is Koluna Devlet Destegi Basvuru Sureci Ve Son Tarih Aciklandi1

Başvurular Nasıl Yapılacak?

Destek programından yararlanmak isteyen arıcılar, 24 Aralık 2024 mesai bitimine kadar, gerekli belgelerle birlikte Organik Tarım Bilgi Sistemi'nde kayıtlı oldukları il veya ilçe müdürlüklerine başvuruda bulunabilecekler. Eğer yetiştiriciler kayıtlı oldukları yerin dışında bulunuyorsa, bulundukları il veya ilçe müdürlüklerine de başvuru yapabilecekler. Ayrıca, kovan tespitleri için dilekçe ile ilçe müdürlüklerine 31 Aralık 2024 tarihine kadar başvuruda bulunmaları gerekiyor.

Destek Miktarı Ne Kadar Olacak?

Destekten yararlanma hakkı kazanan organik arılı kovanlar için yapılacak ödeme miktarı, Arıcılık Kayıt Sistemi'ne kayıtlı olup olmamalarına göre değişiyor. Sisteme kayıtlı üretici örgütlerine üye olan yetiştiricilere, kovan başına 100 lira, üye olmayanlara ise 80 lira destek ödemesi yapılacak. Bu ödemeler, belirlenen kurallar çerçevesinde yürütülecek ve işlemler, önceki tebliğ hükümlerine göre tamamlanacak.

Ehliyet yenilemede gözden kaçırılan detay! 2 lira Size 12 bin lira ceza olarak dönebilir Ehliyet yenilemede gözden kaçırılan detay! 2 lira Size 12 bin lira ceza olarak dönebilir

O Is Koluna Devlet Destegi Basvuru Sureci Ve Son Tarih Aciklandi2

Tebliğ Değişiklikleri Ne Zaman?

24 Ekim 2023 tarihli önceki tebliğ yürürlükten kaldırılmış olup, yeni tebliğ doğrultusunda arıcılara yönelik tüm işlemler bu yeni düzenlemelere göre gerçekleştirilecek. Arıcılık mesleği, devlet desteğiyle daha da güçlenirken, başvuru şartlarına dikkat eden yetiştiriciler bu fırsattan yararlanabilecekler.

Başvuru İçin Son Gün

Arıcılara yönelik bu destek programına başvurular için son gün 24 Aralık 2024. Destekten yararlanmak isteyenler, bu tarihe kadar gerekli evraklarla başvurularını tamamlamalı.

Kaynak: RÜZGAR RAMAZAN YEL