Sergen Yalçın’ın Babası Ne İş Yapıyor? Sergen Yalçın’ın Babası Ne İş Yapıyor?

2021 yılında katıldığı bir programda “Ben Türkiyelim. Türk milliyetçisiyim.” diyerek tepkileri üzerine çeken Oktay Kaynarca’nın bu sözleri sonrası Oktay Kaynarca kimdir? Oktay Kaynarca evli mi? Oktay Kaynarca nerede doğdu? Oktay Kaynarca kaç yaşında? Oktay Kaynarca Türkiyelim olayı nedir?" sorularının cevaplarını haberimizde bulabileceksiniz. 

2021 yılında yayınlanan bir programda şehir milliyetçiliğini sevmediğini, ülke milliyetçiliğini sevdiğini söyleyen Oktay Kaynarca kendisine yöneltilen tepkilere X’te bulunan @Kaynarca_Oktay isimli hesabından açıklık getirdi.

“Ben Türkiyelim. Türk milliyetçisiyim.” diyen Kaynarca “Görüyorum ki geçmişte yaptığım bir röportajdaki “Ben Türkiyeliyim” sözüm eğrilip bükülüp tuhaf yerlere çekilmeye çalışılmakta. Bizim memleket vatan sevdamızı sorgulamak kimsenin haddi değildir. Türkiyelim demek bana göre ben bu memleketin çocuğum demektir.”

“Batısı doğusu kuzeyi güneyi bana göre birdir ve bayrağımın dalgalandığı her yer memleketimdir. Herkes Türk olmak zorunda değildir ama ben bir TÜRK olarak bu topraklarda yaşan herkesi Türkiyelim dedirtmek adına Türkiyeli bir Türküm !!!!”

Oktay Kaynarca Kimdir Oktay Kaynarca Ben Turkiyeliyim Olayi Sonrasi Ne Dedi Oktay Kayna0

Oktay Kaynarca Kimdir?

Türk Televizyon tarihine damga vuran Kurtlar Vadisi ve Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz dizilerinde canlandırdığı Çakır ve Hızır Çakırbeyli rolleri ile adından çokça söz ettiren Oktay Kaynarca 27 Ocak 1965 yılında dünyaya geldi.

Elazığ’lı olan annesi ve Malatya’lı olan babasının Almanya’da çalışıyor olması nedeniyle Kaynarca Üsküdar’da anneannesinin yanında büyüdü. Üsküdar Lisesi’nde devam eden liseyi Hopa Lisesi’nden mezun olarak tamamladı. İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Oyunculuk Bölümü’nü 1991 yılında bitiren Kaynarca usta oyuncu Yıldız Kenter’den oyunculuk dersleri almıştır.

Oktay Kaynarca'nın İlk Mesleği Nedir?

“İlk ne iş yaptınız?” sorusuna “Çok acayip bir hayatım olduğu için böyle fırtınalı bir hayatım oldu, çok iş yaptım” diyen Kaynarca ilk işinin babasının restoranında fotoğrafçılık olduğunu açıklamıştı. Zorluklardan geçerek bugünlere geldiğini belirten Kaynarca İstanbul Fiat kamyon fabrikasının midibüs üretiminin elektrifikasyon bandında 7 ay boyunca elektrik işçisi olarak çalıştı.

Oktay Kaynarca Kimdir Oktay Kaynarca Ben Turkiyeliyim Olayi Sonrasi Ne Dedi Oktay Kayna31995 sonrasında çok sayıda yarışma ve eğlence programı sunan Kaynarca’nın ilk sahne deneyimi Turgut Özakman’ın Ege Tiyatrosu’nda sergilenen Duvarların Ötesinde isimli oyun olmuştur.

Oktay Kaynarca Evli mi?

2002 yılında yine kendisi gibi oyuncu olan Özgü Namal ile beraber olan Oktay Kaynarca’nın altı yıl boyunca süren ilişkisi 2008 yılında sonlanmıştır. Magazin basının yakından takip ettiği Kaynarca 2012 yılında reklamcı Melek Angun ile evlenmiş ve bu evlilik sadece bir yıl sürmüştür. Çiftin nikah şahitliğini Fikret Orman, Selçuk Yöntem, Ali Gündoğdu, Tarık Ünlüoğlu ve  Ahmet Alevli yaparken nikahı dönemin Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül kıymıştı. Birbirinden herhangi bir talebi olmayan çift 2013 yılında tek celsede anlaşmalı boşandı.

Oktay Kaynarca Kimdir Oktay Kaynarca Ben Turkiyeliyim Olayi Sonrasi Ne Dedi Oktay Kayna1

Dost meclislerinde türkü söyleyemeyi seven Kaynarca Kova burcudur. Şiire yakın ilgisiyle bilinen Kaynarca'nın saat, tesbih ve araba kolleksiyonu bulunmaktadır. Kurtlar Vadisi dizisinde Süleyman Çakır karakterine hayat veren Oktay Kaynarca’nın diziden ölerek ayrılması sonrasında gıyabında cenaze namazı kılan fanları gazetelere başsağlığı ilanları vererek o dönemin en çok konuşulan dizi karakteri olmasını sağlamışlardır.

Oktay Kaynarca Kimdir Oktay Kaynarca Ben Turkiyeliyim Olayi Sonrasi Ne Dedi Oktay Kayna2

Kaynak: RÜZGAR RAMAZAN YEL