Karaman Valisi H. Engin Sarıibrahim, Karaman İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Hayvan Sağlığı, Yetiştiriciliği ve Su Ürünleri Şube Müdürlüğü tarafından yürütülen "Karadağ’da Organik Arıcılık Projesi" kapsamında gerçekleştirilen organik kovan dağıtımı programına katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla başlayan programın devamında Tarım ve Orman İl Müdürü Hatice Bulut ve Karaman Arıcılar Birliği Başkanı Gürsel Yasan, endemik bitki türleri açısından zengin floraya sahip ve organik arıcılığa oldukça elverişli olan Karadağ Üçkuyu, Madenşehri Kılbasan ve Kisecik köylerinde uygulanan projenin amacı ve hedefleri hakkında katılımcılara yönelik bilgiler verdi.

Tunç ve Abbas Ailelerinin Mutlu Günü Tunç ve Abbas Ailelerinin Mutlu Günü

Programın akabinde Tarım ve Orman Bakanlığı ile birlikte arı yetiştiricilerinin toplam 1 milyon 558 bin 200 Türk Lirası katkı sağladığı proje kapsamında 10 işletmeye 895 adet organik kovan dağıtımı gerçekleştirildi. Yaklaşık 900 işletme ile 70 bin kovanda üretim yapılan ilimizde bu yıl bal üretiminin 840 ton olarak gerçekleştiği ifade edilirken proje ile Karadağ’da organik arıcılığın yaygınlaştırılması ve kaliteli bal üretiminin teşvik edilmesi amaçlanıyor.

Programa; İl Jandarma Komutanı Dr. Albay Murat Alkan, İl Genel Meclis Başkanı Tamer Yıldızbaş, AK Parti İl Başkanı Av. Murat Öztürk, Karaman Ziraat Odası Başkanı Mehmet Bayram ve üreticiler katıldı.

Kaynak: BÜLTEN