Karaman Valiliği ve İl Millî Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen ‘Şehidimi Tanıyorum, Anısını Yaşatıyorum’ programı saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. Ardından Kur’an-ı Kerim Tilaveti yapıldı. Şehit Hamza Çetin Anadolu Lisesi tarih öğretmeni açılış konuşmasını gerçekleştirdi. Karaman Valisi Hüseyin Engin Sarıibrahim’in eşi Hatice Sarıibrahim’in konuşmalarıyla devam eden programda, şiirler okundu çeşitli gösteriler yapıldı. Programda okunan şiirler ve koro gösterileri katılımcılar tarafından büyük beğeni topladı. Programa Karaman merkeze bağlı Sudurağı kasabasından katılan ve Şehit Ömer Halisdemir Ortaokulu’nda öğrenim gören 13 yaşındaki Aksoy Aslandere ‘30 Kuş’ isimli şiiri ile salonu gözyaşlarına boğdu.

Karamanda Sehidimi Taniyorum Anisini Yasatiyorum Programi Duzenlendi (9)

Bir şehidi temsil etmek gerçekten çok güzel bir duyguydu

Yunus Kurt’a Teşekkür Belgesi Takdim Edildi Yunus Kurt’a Teşekkür Belgesi Takdim Edildi

Okuduğu şiirle salonu gözyaşlarına boğan Aksoy Aslandere, “Burada görev aldığım için çok mutluyum. Koordinatör hocam olan Yusuf hocama teşekkür ederim. Ailemi beni destekledikleri için çok teşekkür ederim. Bir şehidi temsil etmek gerçekten çok güzel bir duyguydu. Sahneye çıktığımda önce heyecanım yoktu ama sonradan bayağı bir heyecanlandım. İnsanlara o anki duygularımın geçtiğini anladım ve heyecanlandım ama sağ salim bitirdim. Bu programı düzenledikleri için çok teşekkür ederim” ifadeleriyle duygularını ifade etti.

Karamanda Sehidimi Taniyorum Anisini Yasatiyorum Programi Duzenlendi (6)Karamanlı şehidin annesi gözyaşlarına hakim olamadı

Adıyaman İl Jandarma Komutanlığı Özel Harekât Tabur Komutanlığında görevi başında geçirdiği kaza sonucu 13 Şubat 2024 tarihinde şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Ahmet Tuğay’ın annesi Zehra Tuğay (60) şiir dinletisi sırasında gözyaşlarına hakim olamayarak salonun dışına çıktı ve görevliler ağlayan şehit annesi Zehra Tuğay’a kolonya ve su ikram ederek sakinleştirmeye çalıştı.

Karamanda Sehidimi Taniyorum Anisini Yasatiyorum Programi Duzenlendi (12)

Program, birinci olan şiir ve mektupların okunmasının ardından, mektup ve şiir yarışması birincilerine hediye takdimi sonrasında toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi. Programa Karaman Valisi Hüseyin Engin Sarıibrahim ve eşi Hatice Sarıibrahim, Karaman İl Emniyet Müdürü Ahmet Selçuk Okumuş, Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Murat Alkan ve kurum müdürleri katıldı.

Kaynak: RÜZGAR RAMAZAN YEL