ÖSYM’den yapılan açıklamaya göre, sınavlar saat 10.15’te başlayacak. Adaylar saat 10.00’dan sonra sınav binalarına alınmayacaklar. EUS ve STS Eczacılık, ÖSYM Ankara Elektronik Sınav Merkezi’nde uygulanacak. Sınavlar hakkında bilgi veren ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Bayram Ali Ersoy, “EUS ve STS Eczacılık geçen sene ilk kez elektronik ortamda düzenlendi. Sınavlar bu sene de elektronik ortamda uygulanacak. Bu sınavlarda adaylara 75 soru için 110 dakika cevaplama süresi verilecek. Bu iki sınava toplam 721 aday başvuru yaptı” ifadelerini kullandı.

STS Diş Hekimliği’nin Ankara’da, DUS 2. Dönem’in ise Ankara ve İstanbul’da yapılacağını aktaran ÖSYM Başkanı Ersoy, “DUS 2. Dönem, Temel Bilimler ve Klinik Bilimler Testi’nden oluşacak. DUS ve STS Diş Hekimliği’nde toplam 120 soru için adaylara 150 dakika cevaplama süresi verilecek. 7 bin 892 aday bu sınavlara katılacak. Pazar günü yapılacak sınavlarda emniyet dahil toplam bin 174 görevli yer alacak.

KPSS Sonuçları Açıklandı KPSS Sonuçları Açıklandı

DUS 2. Dönem’de ek süre verilmesi uygun görülen adaylar 30 dakika ilave sürelerini kullanabilecekler” dedi. Öte yandan kimlik kartını kaybeden, kimlik kartı bulunmayan veya kimlik kartında kimlik numarası ve fotoğrafı olmayan adaylar için il nüfus müdürlükleri sınav günü açık tutulacak.

Kaynak: İHA