Geçtiğimiz akşam yaptığı konuşmada, “boykot listesi”ni açıklayarak, özellikle Espressolab markasını hedef aldı. Özgür Özel, öğrenciler arasında geniş bir yankı uyandıran bu açıklamada, “Kahvenin her türlüsünü severim… Türk kahvesi, filtre kahve hepsini severim. Hangisini içerseniz için ama bunu sakın Espressolab’den içmeyin!” diyerek, markanın kampüslerdeki şubelerinin boykot edilmesi gerektiğini vurguladı.

Bolu Kartalkaya Otelin Sahibi Halit Ergül'ün Eşi ve Kızları Tutuklandı Bolu Kartalkaya Otelin Sahibi Halit Ergül'ün Eşi ve Kızları Tutuklandı

Bu çağrının ardından, birçok üniversite öğrencisi Espressolab’ın kampüs içindeki şubelerine gitmeme kararı aldı. Özellikle İstanbul Bilgi Üniversitesi öğrencileri, markanın ilk şubesini mühürleyerek, kafede oturanları ikna edip şubeden uzaklaştırdı. Öğrenciler, kahve zincirini boykot ettiklerini ve bu markanın kahvelerini içmeyeceklerini açıkladılar.

Ozgur Ozelden Espressolabdan Kahve Icmeyin Cagrisi (1)

Boykot Listesi Büyüyor

Özgür Özel'in açıklamasında yer alan Espressolab, boykot listesinin başında yer aldı. Ancak bu yalnızca bir başlangıçtı. Özgür Özel, boykot çağrısını genişleterek D&R, İdefix, Demirören AVM, Kilim Mobilya, Ülker, Türk Petrol, Milangaz, Likitgaz, TRT, TGRT, İhlas Ev Aletleri, Turkuvaz Yayınevi, Milli Piyango, misli.com ve iddia.com gibi büyük markaları da listeye ekledi.

Özgür Özel, “Seyircisi yüzde 70’i bizden olanlar düşünsün. Biz bir kahve içerek başlayalım, ama sakın Espressolab’tan içmeyin” diyerek, boykotun daha geniş bir toplumsal harekete dönüşebileceği mesajını verdi. Öğrenciler ve çeşitli gruplar, bu çağrıya kulak vererek, belirli markaların ürünlerini almayı reddetmeye başladılar.

Kaynak: HATİCE KÜBRA SARI