Rize’nin Yöresel Yemekleri Nelerdir? gibi soruların cevabı haberimizin detayında sizlerle..
Yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çektiği Rize ilinin merak edilen birçok yönünü sizler için araştırıp derledik. Peki Rize’nin En Meşhur Meyvesi Nedir? Rize’nin Nüfusu Kaçtır? Rize’nin Yöresel Yemekleri Nelerdir? işte haberimizin detayında sizlerle..


Rize’nin Nüfusu Kaçtır?
Karadeniz Bölgesi'nin Doğu Karadeniz bölümünde yer alan Rize şehrinin 2019 verilerine göre nüfus oranı 348.608’dir. Rize ilinin yüzölüçümü ise  3920 km² dir. Rize ilinde yaşayanlar geçiminin büyük bölümünü çay’dan diğer bölümünü ise balıkçılıktan sağlıyor. Rize’nin iklimi ise, Kıyı kesiminde ılık ve çok yağışlı bir iklim hakim olurken, kış aylarında ise iç kesimlerde karasal iklim görülür. Rize ili Türkiye’nin en çok yağış alan ilidir. Büyüleyici doğaya sahip olan Rize ilinin bitki örtüsü ise, gürgen, kestane, ıhlamur, kayın ve meşe ağaçlarından oluşur. 

Rizenin En Meshur Meyvesi Nedir1

Aydın'ın en güzel ilçeleri hangisi? Aydın'ın en güzel ilçeleri hangisi?


Rize’nin Yöresel Yemekleri Nelerdir?
Doğu Karadeniz’in en güzel ve Türkiye’nin turistik açıdan en dikkat çeken illeri arasında yer alan Rize, oldukça köklü bir geçmişe sahip. Rize tarihin ilk çağ uygarlıklarına kadar dayandığı için kültürel açıdan zengin bir şehir karşımıza çıkıyor. Köklü geçmişi nedeniyle Rize mutfağı da büyük bir zenginliğe sahiptir. Peki Rize’nin Yöresel Yemekleri Nelerdir? işte izler için derledik.. Rize ili, Muhlama, Rize Kavurması, Etli Kuru Fasulye, Hamsili Pilav, Mısır Ekmeği, Pazı Tavalısı, Kara Lahana Çorbası, Hamsi Çığırtması, Rize Pidesi ve Hamsi Kolu yöresel lezzetleri ile yerli ve yabancı turistlere eşsiz tatlar sunuyor. 


Rize’nin En Meşhur Meyvesi Nedir?
Rize ili, dik yamaçları ve tertemiz havası ile ziyaretçilerini büyülüyor. Peki yöresel lezzetleri ve doğasıyla, tarihiyle meşhur olan Rize ilinin en meşhur meyvesi nedir? işte sizler için araştırdık.. Çay ve Balıkçılık sektörü ile öne çıkan Rize ilinin en meşhur meyvesine son yıllarda önem verilmiştir.  Rize, ilinin en meşhur meyvesi kividir. Rize'de kivi üretimine de son yıllarda önem verilmeye başlanmıştır.

Kaynak: HATİCE KARACA